Dordrecht, Netherlands

Lange, barre fietstocht voor inloophuizen van de Hoop levert 115.000 euro op

De 75 deelnemers van Cycle for Hope kwamen zaterdag weer aan in Dordrecht na minimaal 400 kilometer gefietst te hebben in 48 uur. Het evenement leverde dit jaar 115.000 euro op voor de inloophuizen van de Hoop.
Marie Frenay | 26 juni 2023 15:26 | Aangepast op 26 juni 2023 15:26
Het eerste team van de lange en barre tocht kwam afgepeigerd aan om 15.00 uur in Dorp De Hoop. De teams hebben de nacht en de heuvels in Limburg getrotseerd. “Dat was best zwaar. Wij hebben er namelijk 500 kilometer op zitten”, vertelt een van de deelnemers.

Valpartijen
De fietsroute liep niet voor iedereen even vlekkeloos. De projectleider van het evenement kon geen echte finish maken omdat hij tijdens de laatste loodjes van zijn fiets viel. “Op bont en blauw en een gebroken ego na gaat alles best goed”, vertelt Michel van Rijswout projectleider van Cycle for Hope.

Ondanks deze flinke valpartij kijkt van Rijswout terug op een geslaagde dertiende editie van Cycle for Hope. Ook het opgehaalde bedrag voor het goede doel liegt er niet om. In totaal leverde het fietsevenement 115.000 euro op.

‘Warm en menselijk behandeld’
Het geld gaat dit jaar naar de inloophuizen van de Hoop. Hier zijn daklozen en eenzamen welkom voor een maaltijd, praktische hulp en een praatje. De inloophuizen worden niet vergoed, maar zijn volgens voormalig dakloze Ton onmisbaar.
“Ze kennen je niet, maar je wordt er warm en menselijk behandeld”, vertelt Ton. Hij ging regelmatig langs bij de inloophuizen toen hij nog op straat leefde. “Ik ging daar dan een bakje koffie drinken, de krant lezen of een praatje maken”, voegt hij eraan toe.

Bekijk hier de hele videoreportage!

Lees meer over:

cycle for hope|

Lees ook

Cycle for Hope: 1200 kilometer in 48 uur is afzien op de fiets om anderen te helpen

Cycle for Hope, ook wel “Rondje Nederland” genoemd, is vandaag van start gegaan. Het is een uitdagen...

Cycle for Hope: doortrappen voor mensen met mentale problemen en/of verslavingsproblematiek

Dordtenaren stappen op donderdag 22 juni weer op de fiets om geld in te zamelen voor kinderen, jonge...