Dordrecht, Netherlands

Lions steken handen uit de mouwen tijdens NL DOET

Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar in maart een grote vrijwilligersactie onder de naam NL DOET. Ook in Dordrecht werd aan de oproep gehoor gegeven, om voor een dag ter ervaren wat vrijwilligerswerk met je doet. Bij verpleeghuis Vreedonck gingen leden van de rotaryclub Lions aan de slag.
Marjolein Vos | 15 maart 2023 14:30 | Aangepast op 15 maart 2023 14:12
Buiten werden de ramen gezeemd en werd er geschuurd en geschilderd. En werden de bloembakken voorzien van nieuwe fleurige beplanting. “We zijn bezig met heggen knippen, onkruid wieden, want het voorjaar komt eraan”, vertelt Henk Donkervoort van de Lions. “Het is belangrijk om onze sociaal maatschappelijke kant te tonen.” Dat doen de Lions overigens wel vaker: jaarlijks organiseert de club een kerstgala, waarvan de opbrengst steeds aan een ander goed doel wordt geschonken.

Als de bewoners al niet blij werden van alle klusjes die gedaan werden, dan konden ze hun hart ophalen in de recreatiezaal, want daar werd een waar feestje gevierd. Niemand minder dan Maitre Piere vertolkt klassiekers van het levenslied. Ondertussen werd iedereen verwend metpoffertjes en pannenkoeken. Benieuwd hoe dat eruit zag? Bekijk hier onze reportage.

Lees meer over:

NL Doet|dordrecht lions|

Lees ook

Ruud en Jordy ijshockeyen bij de beste club van Nederland: 'Het fysieke spel hoort er wel bij'

Snel op de schaatsen, reactievermogen, hard werken en een techniek waar velen van dromen. Ruud Leeuw...