Dordrecht, Netherlands

Live vanuit het stadhuis: het Rijnmond Lijsttrekkersdebat

Over een kleine twee weken is het zover. Dan mag Dordrecht naar de stembus. Bent u er nog niet uit welk vakje u rood moet kleuren? Kijk dan dinsdagavond mee met het Rijnmond Lijsttrekkersdebat, live vanuit het Dordtse stadhuis.
Marjolein Vos | 1 maart 2022 13:35 | Aangepast op 1 maart 2022 13:35
Over een kleine twee weken is het zover. Dan mag Dordrecht naar de stembus. Bent u er nog niet uit welk vakje u rood moet kleuren? Kijk dan dinsdagavond mee met het Rijnmond Lijsttrekkersdebat, live vanuit het Dordtse stadhuis.

Vertegenwoordigers van de 16 politieke partijen gaan met elkaar de strijd aan. De presentatie is in handen van Thijs Blom en Olivier de Neve. De uitzending start om 18.00 uur en is vanaf die tijd live te volgen via deze link.

Dordrecht is niet de enige stad die Rijnmond aandoet. In aanloop naar de verkiezingen maakt de omroep in totaal 21 uitzendingen over lijsttrekkersdebatten, in samenwerking met de lokale omroepen.

Het programma in het stadhuis begint dinsdagavond met het voorstellen van alle lijsttrekkers. Zij krijgen één voor één de kans om te zeggen wie ze zijn en wat hun belangrijkste punt is voor de komende verkiezingen. Daarna wordt er in groepen gedebatteerd over verschillende thema’s.

Beter voor Dordt, Op ons Eiland, PvdD en VSP hebben het over het groeien van de stad en het groen houden van de polders. Volgens praten ChristenUnie/SGP, GroenLinks, CDA en SP met elkaar over de energietransitite. Het derde thema is veiligheid, daar debatteren VVD, PVV, DENK en MOEDD over. En tot slot staat de opvang van vluchtelingen op het programma en is het woord aan PvdA, SP, Forum voor Democratie en Jezus Leeft.

RTV Dordrecht organiseert zelf ook debatten met vertegenwoordigers van de verschillende partijen. De uitzendingen over de onderwerpen sport en wonen zijn terug te zien op ons YouTube-kanaal. Zondag is het themadebat over welzijn op TV Dordrecht te zien. Op 9 maart volgt het grote verkiezingsdebat live vanuit het Energiehuis. Houd onze social media in de gaten voor meer informatie.

Lees ook

In discussie over landbouw; eerste debat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen

Op 16 maart mogen de Dordtenaren naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. En er valt wa...

‘Sport zorgt voor gezondheid en gezelligheid’: meer aandacht én geld voor sport in Dordrecht

Wat zijn de plannen van de 16 partijen die op 16 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen? Om ...

VVD: bouw landingsbaan voor drones

Waar andere partijen aandacht besteden aan sociale huurwoningen en hondenpoep op de stoep, hoopt de ...

Opkomst eerste verkiezingsdag in Dordrecht hoger dan in de vier grote steden

Op de eerste stemdag voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft 3,5 procent van de kiesgerechtigden in ...

Op naar 16 maart: de strijd om de kiezer op RTV Dordrecht

Met nog anderhalve maand te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen maken de Dordtse partijen zich kla...

De toekomst van de Dordtse cultuur: volg hier het debat

Wat moet er de komende jaren veranderen op het gebied van cultuur in onze stad en welke rol kan de p...