Dordrecht, Netherlands

Meer dan 1000 blikjes op het Leerpark na weken verzamelen

Een paar weken geleden lagen ze nog allemaal, omringt door kippengaas, op het Leerpark. De lege blikjes die afvalprikker Tony Bruys daar verzamelde om aandacht te vragen voor het feit dat er per 1 april statiegeld op de blikjes staat. Je kon raden hoeveel blikjes er lagen en wie er het dichtstbij zat won een bedrag om uit te geven bij Plus Valkzicht. Maandagochtend werd de cheque overhandigd. “Ik ga er heel veel snoep van kopen,” zei de jonge dame die de prijs van 100 euro in ontvangst mocht nemen.
Dennis Koorevaar | 25 april 2023 14:30 | Aangepast op 25 april 2023 13:37
Tony hoopt door middel van de actie meer aandacht te vragen voor het verminderen van zwerfafval. “Mensen realiseren niet hoeveel geld er op straat ligt. Het totaalbedrag was 156 euro. Dan kun je nagaan hoe moeilijk het is om te raden hoeveel er wordt weggegooid.” Per blikje krijg je 15 cent. Uitgerekend lagen er dus 1040 blikjes. “De mensen moeten wel de moeite nemen om ze in te leveren. Het is anders als bij een flesje, want die is altijd dicht. Maar een blikje is open, dus je moet daar altijd even op letten.”

Ook de supermarktmanager Richard Bierbooms ziet langzaam dat er steeds meer blikjes worden ingeleverd. “Het is nog een beetje moeilijk in te schatten. Er staan ook nog best wel veel blikjes zonder statiegeld. Ik denk dat het langzaam meer zal worden.”

Lees ook

Man met een Missie vandaag in Op Pad met Ad

Presentator Ad van den Herik heeft deze vrijdag in een nieuwe aflevering van het programma 'Op Pad M...