Dordrecht, Netherlands

Nieuwe jas voor het C&A-gebouw: 'De stad iets meer verfrissen'

Is het C&A-gebouw niet om aan te zien? RTV Dordrecht
Als het aan vastgoedondernemer Pieter van Loon ligt, dan gaat het C&A-gebouw aan het Bagijnhof volledig op de schop. Het is volgens hem gewoon niet om aan te zien: “We hebben een leuk plannetje gemaakt en hopen dat het daardoor esthetisch wat aantrekkelijker wordt.”
Alexander Eleveld | 31 augustus 2022 14:39 | Aangepast op 31 augustus 2022 14:39
Maar, goed om te weten is dat de plannen nog langs de gemeente moeten en dat de gesprekken met de C&A ook nog moeten plaatsvinden: “Er zijn natuurlijk meer stakeholders die zich er mee moeten bemoeien”, vertelt van Loon.

Op het gebouw moeten ook zestien appartementen komen. Bekijk de video voor een eerste sfeerimpressie:
‘Verdieping voor voor Action, Xenos en/of Wibra?’
Van Loon heeft volgende week een gesprek met de C&A. En stel ze willen door met een nieuwe formule en krijgen daarvoor de begane grond? “Dan heb ik een eerste verdieping over en kunnen we kijken of we de Action kunnen verplaatsen. Ik weet ook dat Xenos zoekende is en er zijn nog een aantal andere kandidaten.” Volgens hem zijn dat retailers die nu nog niet te vinden zijn in de Dordtse binnenstad.

Maar als één van deze ketens gaat verhuizen? Dan komen die panden weer leeg te staan. Van Loon: “Ik kan daar niet direct iets aan doen, maar in het geval van de Action kan ik dat wel. Op de Grote Markt willen we graag transformeren naar wonen.” Daarover zijn al vergaande gesprekken met de gemeente.

Van Loon denkt dat het zeker nog een jaar tot wel anderhalf jaar kan duren voordat er iets gerealiseerd kan worden.

Lees ook

Coffeeshop beschoten in Dordtse binnenstad, zaak minstens twee weken dicht

Coffeeshop Asilah aan het Bagijnhof is in de nacht van zaterdag op zondag beschoten. Het incident ge...