Dordrecht, Netherlands

Op zoek naar een harig of koudbloedig vriendje

Beurs vol ‘enge dieren’ strijkt neer in Dordrecht

Als je aan een huisdier denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan een hond of kat. Maar er zijn mensen voor wie dat wat ‘te gewoontjes’ is. Zij konden hun hart deze zondag ophalen op Reptilica, de reptielen-, amfibieën- en insectenbeurs die gehouden werd in de Reeweghal.
Marjolein Vos | 16 mei 2022 15:30 | Aangepast op 16 mei 2022 15:06
Op de kramen van de handelaren staat hun waar uitgesteld: vooral veel terraria met slangen, spinnen en hagedissen. De bezoekers zijn niet bang: geïnteresseerd staren ze in de bakken. Met de verkopers wordt gesproken over de dieren zelf, maar ook over hun verzorging. Want hoe kun je ervoor zorgen dat je tarantula gelukkig is?

Eén van de jongste bezoekers gaat daar in ieder geval zijn best voor doen. In een plastic bakje draagt hij trots zijn nieuwe huisgenoot: een harige spin. Zijn zus zorgt voor de rest: ze heeft een terrarium en een doos sprinkhanen in haar handen. “Dit is zijn voedsel”, vertelt ze. Of ze zelf heel enthousiast over het dier is, laat ze in het midden. “Mijn broertje wilde een spin, hij had erover gedroomd.”

Lees meer over:

reptielen|