Dordrecht, Netherlands

Open Monumentendag: laat je nieuwsgierigheid de vrije loop

Het is weer zover: Open Monumentendag. Verschillende panden in Dordrecht openen de deuren van zaterdag 10 september tot zondag 11 september voor een groter publiek.
Marie Frenay | 7 september 2022 15:36 | Aangepast op 7 september 2022 15:36
Altijd al willen weten wat schuilgaat achter de deuren van mysterieuse panden in Dordt? Ja? Dat komt goed uit, want vanaf aankomend weekend gooien zeventig panden hun deuren wijdopen.

Niet alleen mysterieus ook gratis
Ieder jaar worden panden toegankelijk gemaakt voor een groter publiek. Niet alleen is het mogelijk om op plekken te komen die normaal gesproken potdicht zitten, maar het is ook nog gratis. Monumenten worden niet alleen in Dordt geopend, door het hele land is het mogelijk om bijzondere monumenten te bewonderen.

Activiteiten
In het weekend worden ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is het mogelijk om deel te nemen aan een bingospeurtocht en is het mogelijk om kennis te maken met diverse artiesten in muzikale monumenten. Genoeg te beleven in elk geval!

Wandelroutes
Nog geen idee wat er te zien valt? Download dan een van de drie wandelroutes, die staan op de de site van InDordrecht . In de routes zijn verschillende monumenten opgenomen zoals Den Witte Haen, Bluebirds in the Backyard, de Riedijksbrug en de Remise.

In deze lijst staan alle zeventig panden.

Lees meer over:

Open Monumentendag|

Lees ook

Gezocht: trotse, Dordtse eigenaren van monumenten

De jaarlijkse Open Monumentendagen komen er weer aan. Op 11 en 12 september neemt Dordrecht een stap...