Dordrecht, Netherlands

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan schietpartij Van Goghstraat: 'Wie herkent deze verdachten?'

Tv-programma Opsporing Verzocht toont komende dinsdag beelden van vier mannen die betrokken zouden zijn bij de schietpartij in de Van Goghstraat in Dordrecht, op 7 oktober van vorig jaar. Iets na middernacht werd toen driemaal gericht geschoten op een man.
Alexander Eleveld | 14 februari 2022 15:43 | Aangepast op 14 februari 2022 15:43
De man werd niet geraakt, op de plaats delict trof de politie later twee hulzen en een scherpe patroon aan. In totaal zijn vijf verdachten betrokken bij de zaak, van vier van hen heeft de politie beelden. 'Wie herkent ze?', vraagt de politie zich af. Op meerdere plekken in Dordrecht zijn borden geplaatst met informatie over het voorval en foto's van het viertal. De gezichten zijn niet zichtbaar, omdat de verdachten een capuchon dragen.

Een uur voordat er geschoten werd, zouden de vier hebben aangebeld op de Patersweg. Ze waren naar iemand op zoek. De persoon die de deur opendeed, gaf aan dat de persoon voor wie het viertal kwam niet thuis was, waarna ze weer vertrokken. De man die gezocht werd, werd gewaarschuwd. Samen met een andere man ging hij naar de Patersweg toe. De mannen zagen de vier personen en er vond een achtervolging plaats, maar daar bleef het bij.

Een uur later zien de twee mannen het viertal opnieuw op de Patersweg. Het viertal stapt uit een auto, een vijfde persoon - de chauffeur - blijft achter. Opnieuw vindt een achtervolging plaats, nu wordt er drie keer geschoten. Hierna rennen twee van de vier mannen terug naar de auto, de andere twee rennen weg.

De Dordtse zaak is dinsdag te zien in Opsporing Verzocht op NPO1, vanaf 20.30 uur.

Lees ook

De Dordtse Siobhán Kaufman laat haar talent zien in het derde seizoen van 'Project Rembrandt'

Siobhán Kaufman (22) uit Dordrecht neemt het tegen negen andere kandidaten op in het televisieprogr...