Dordrecht, Netherlands

Paaseitjes zoeken? Houd dan rekening met dit weer

Het wordt een erg wisselvallig paasweekend. Goede Vrijdag en eerste paasdag zullen de betere dagen van het weekend zijn. Zaterdag en tweede paasdag worden minder mooi. Tweede paasdag zal het veel gaan regenen.
RTV Rijnmond | 29 maart 2024 09:19 | Aangepast op 29 maart 2024 09:19
Wie het hele weekend weggaat, moet spullen meenemen voor verschillend weer: de zon breekt door en het gaat regenen. De wind zal niet opspelen en de temperatuur blijft zacht. Het wordt een graad of 13 tot 16 dit weekend.

Goede Vrijdag wordt volgens weerman Ed Aldus van mediapartner Rijnmond één van de betere dagen. Deze dag komt in de loop van de dag de zon tevoorschijn. Het wordt vrijdag een graad of 14. De temperaturen zijn tijdens het hele weekend zacht. Normaal voor deze periode is een graad of 12. “Maar de 20 graden gaan we niet halen”, voorspelt Aldus. Zaterdag wordt het waarschijnlijk 13 graden. Het is dan bewolkt met af en toe regen.

Pasen
Zondag, op eerste paasdag, krijgen we waarschijnlijk de beste temperatuur. Dan zal het misschien zelfs een graad of 16 kunnen worden. Af en toe breekt de zon door op de eerste paasdag. Het lijkt mogelijk dat het tot de avond droog zal blijven. Van alle dagen is deze dag het fijnst om op pad te gaan.

“Maandag gaat het de hele dag regenen”, vertelt de weerman over tweede paasdag. Met een regenval van misschien wel 10 millimeter wordt dit echt een dag om het vertier binnenshuis te zoeken, geeft hij als tip. De temperatuur zal wel zacht blijven. 14 graden is de verwachting. “We krijgen gelukkig geen sneeuw, storm of vorst.” Dat komt deze periode van het jaar namelijk ook wel eens voor.

Relatief weinig pollen
Mensen met hooikoorts hoeven trouwens niet bang te zijn dat het aankomende weekend rampzalig gaat zijn voor hun ogen, neus of keel. Pasen valt dit jaar vroeg, en daardoor bloeien de meeste bomen en struiken nog niet helemaal. Hoewel het hooikoortsseizoen dit jaar vroeger is begonnen, moet de piek van de bloei van bijvoorbeeld de berk, 'berucht' doordat deze veel allergene pollen loslaat, nog komen.

Mogelijk zorgt de regen dit weekend er ook voor dat de pollen minder door de lucht zweven. Maar dat het hooikoortsseizoen eraan komt, staat vast.

Lees meer over:

Pasen|Weer|

Lees ook

Alwéér code geel! Wat betekent die waarschuwing eigenlijk?

Het is de laatste tijd vaak raak met code geel. Je weet wel, die weercode om je te waarschuwen voor ...

Dordrecht bedekt onder dun laagje sneeuw, zo ziet dat eruit

Dordrecht ontwaakte dinsdag onder een dun laagje sneeuw. Dat leverde gladde wegen op, al zorgde dat ...

Bijna tropische temperaturen op komst, nu al officieel droogteperiode

Het wordt nog net niet tropisch warm, maar toch gaan we dit weekend flinke zomerse temperaturen tege...

Paasweekend in Dordrecht: zandkunst, roze olifant en ballonartiest Frans

Tijdens het paasweekend was er veel te beleven in de Dordtse binnenstad. Zo werden er ballonfiguren ...

Pasen op TV Dordrecht: Johannes-Passion en De vogelvrije viool

Dit jaar zenden we op eerste en tweede paasdag twee bijzondere concerten uit. Zondag 9 april is vana...

Chocolade, jam en wafels: kinderen verrassen eenzame mensen met paascadeaus

Om eenzame mensen een beetje op te vrolijken, hebben kinderen in Zwijndrecht in de afgelopen tijd pa...