Dordrecht, Netherlands

Parkeerregels centrum terug naar situatie voor corona

Tijdens corona nam de gemeente een aantal tijdelijke maatregelen met betrekking tot parkeren. Deze waren verbonden aan het advies van de overheid om thuis te werken. Half maart verviel dit advies, en dus gaan vanaf zondag 1 mei de parkeerregels voor parkeerterrein Weeskinderendijk en voor houders van een parkeervergunning terug naar hoe ze voor corona waren.
Vivian Rutte | 22 april 2022 13:11 | Aangepast op 22 april 2022 13:11
Gebruikers van parkeerterrein Weeskinderendijk voeren vanaf 1 mei weer hun kenteken als zij daar parkeren. Tijdens corona was het invoeren van kentekens tijdelijk niet nodig. Dit bood vooral uitkomst aan thuiswerkende inwoners van het centrum zonder parkeervergunning. Zij hoefden zo niet elke dag naar het parkeerterrein om opnieuw hun kenteken in te voeren. De eerste 24 uur parkeren blijft gratis. Daarna moet betaald worden om ongewenst lang parkeren tegen te gaan. Dit zorgt ervoor dat er voldoende parkeerplekken zijn voor bezoekers. Bijvoorbeeld tijdens de evenementen en drukke weekenden.

ParkeersectorenVoor houders van een parkeervergunning geldt dat zij vanaf 1 mei weer alleen kunnen parkeren in de sector waarvoor zij een parkeervergunning hebben. Door het thuiswerken bleven parkeerplekken langer bezet. Voor ondernemers en mensen die niet konden thuiswerken, was het daardoor lastig om bij thuiskomst een parkeerplek te vinden. Door het  tijdelijk opheffen van de parkeersectoren ontstond een groter gebied om te parkeren. Dit was niet voor iedereen een oplossing. Het hielp alleen vergunninghouders die wonen of werken op de grens van 2 sectoren.

Parkeersectoren zijn nodig om de parkeerdruk in het centrum goed te verdelen. Op basis van de beschikbare plekken verdeelt de gemeente de parkeervergunningen.

WennenOp 1 mei gaan de kappen van de parkeerautomaten bij de Weeskinderendijk. Een tekstkar en borden wijzen bezoekers erop dat zij hun kenteken weer moeten invoeren. Dit kan ook via een parkeer-app. Houders van een parkeervergunning ontvangen begin volgende week een email.De gemeente begrijpt dat mensen weer moeten wennen aan de nieuwe situatie. Daarom krijgen parkeerders die vergeten hun kenteken in te voeren de eerste weken een waarschuwing. Dit geldt ook voor vergunninghouders die in een andere sector parkeren.

Lees meer over:

Binnenstad|Parkeren|

Lees ook

Dit moet er de komende jaren beter in de binnenstad: 'Er zijn weinig gezellige pleintjes'

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. In deze tijd is er veel aandacht voor politici...

Mogelijk betaald parkeren Indische Buurt Noord: bewoners aan zet

Veel bewoners klagen er al jaren over: de toenemende parkeerdrukte in het gebied Oranjelaan, Bankast...

Big Rivers is na twee jaar ‘Back Home’ in de binnenstad

Het muzikale festival Big Rivers komt na twee jaar als vanouds terug in de Dordtse binnenstad. Op 15...

Betalen voor een plekje op Leerpark om parkeerdrukte te verminderen

Het vinden van een parkeerplek op het Leerpark is vaak een flinke opgave. En nu er nog volop gebouwd...

Openingstijden Boombrug aangepast vanwege schilderbeurt

Wie onder de Boombrug vaart of eroverheen rijdt, moet de komende weken rekening houden met aangepast...

Zorgmedewerkers ziekenhuis dreigen 1000 euro kwijt te zijn aan  parkeren: ASZ opnieuw aan tafel met gemeente 

Het Albert Schweitzer ziekenhuis zit donderdag (7 juli) opnieuw aan tafel met de gemeente om te prat...