Dordrecht, Netherlands

Prachtgoals en een late tegentreffer bezorgen FC Dordrecht een punt tegen Jong Ajax

Een indirecte vrije trap voor Jong Ajax Corrado Francke
FC Dordrecht heeft vrijdagavond in eigen huis gelijkgespeeld tegen Jong Ajax: 3-3. Bij twee van de drie Dordtse goals waren ‘prachtig’ het juiste woord om de doelpunten te omschrijven, maar die bleken niet genoeg voor de overwinning. Een strafschop in de laatste minuut zorgde ervoor dat de ploeg van Michele Santoni genoegen moest nemen met een punt.
Corrado Francke | 11 maart 2022 22:35 | Aangepast op 11 maart 2022 22:35
Een gelukje voor FC Dordrecht: het eerste team van de Amsterdammers moest vrijdagavond aantreden in Leeuwarden. Daardoor bestond de basiself van de bezoekers slechts uit vijf dezelfde spelers vergeleken de winstpartij op ADO Den Haag (6-3) vier dagen eerder.

Toch was het begin van Jong Ajax sterk. Voetballend had FC Dordrecht niets te vertellen en kwam lang niet eens op de helft van de ploeg van trainer Johnny Heitinga. Tot na twintig minuten, toen Mathis Suray een meter naast schoot.
Aan de overkant werd er een passend antwoord gegeven. Donny Warmerdam vond de paal en in een scrimmage waarin doelman Liam Bossin een hoofdrol opeiste ging de bal er ook niet in.
Dat gebeurde na een halfuur wel. Bossin pakte een terugspeelbal in zijn handschoen en dat leverde een indirecte vrije trap op voor Jong Ajax. De rebound daarvan werd overtuigend binnengepoeierd door Silvano Vos: 0-1.
Middenvelder Miceli reageert op FC Dordrecht - Jong Ajax (3-3)
Lang van die voorsprong kon de ploeg van Johnny Heitinga niet genieten, want vijf minuten later was de achterstand alweer omgedraaid in een 2-1 voorsprong. Middenvelders Mathis Suray (beheerst afgemaakt) en Alessio Miceli (droge knal uit de rebound) waren de doelpuntenmakers bij de Dordtenaren.

Ondertussen hadden paal en lat het ook zwaar te verduren aan de Krommedijk. Liefst vijf keer in het eerste uur troffen Jong Ajax en FC Dordrecht het houtwerk.

Donkor weer met een prachtgoal
Jacky Donkor dacht er anders over. De linksbuiten verschalkte met een prachtig balletje achter het standbeen doelman Calvin Raatsie en bracht zo de marge naar twee.

Toch gaven de jonge Ajacieden niet op. Sterker nog: de spanning – voor zover die er nog niet was – werd weer terug in de wedstrijd gebracht toen Christian Rasmussen voor de aansluitingstreffer zorgde: 3-2.

Onder aanmoediging van de opvallend vollere tribunes dan in afgelopen duels deed FC Dordrecht er alles aan om de punten in eigen huis te houden. Daar hielp doelman Liam Bossin ook aan mee, die een katachtige reflex in huis had op pogingen van Ar’Jany Martha en Kian Fitz-Jim.

Toen Jong Ajax-invaller Steven van der Sloot vijf minuten voor tijd met rood kon vertrekken na het neerhalen van de doorgebroken Stijn Meijer, leek de wedstrijd wel gespeeld. Toch werden de punten gedeeld, want Kristian Hylnsson mikte een strafschop langs Bossin en zo werd het 3-3.
Een opstootje in de eerste helft Corrado Francke

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...