Dordrecht, Netherlands

Prachtgoals en een late tegentreffer bezorgen FC Dordrecht een punt tegen Jong Ajax

Een indirecte vrije trap voor Jong Ajax Corrado Francke
FC Dordrecht heeft vrijdagavond in eigen huis gelijkgespeeld tegen Jong Ajax: 3-3. Bij twee van de drie Dordtse goals waren ‘prachtig’ het juiste woord om de doelpunten te omschrijven, maar die bleken niet genoeg voor de overwinning. Een strafschop in de laatste minuut zorgde ervoor dat de ploeg van Michele Santoni genoegen moest nemen met een punt.
Corrado Francke | 11 maart 2022 22:35 | Aangepast op 11 maart 2022 22:35
Een gelukje voor FC Dordrecht: het eerste team van de Amsterdammers moest vrijdagavond aantreden in Leeuwarden. Daardoor bestond de basiself van de bezoekers slechts uit vijf dezelfde spelers vergeleken de winstpartij op ADO Den Haag (6-3) vier dagen eerder.

Toch was het begin van Jong Ajax sterk. Voetballend had FC Dordrecht niets te vertellen en kwam lang niet eens op de helft van de ploeg van trainer Johnny Heitinga. Tot na twintig minuten, toen Mathis Suray een meter naast schoot.
Aan de overkant werd er een passend antwoord gegeven. Donny Warmerdam vond de paal en in een scrimmage waarin doelman Liam Bossin een hoofdrol opeiste ging de bal er ook niet in.
Dat gebeurde na een halfuur wel. Bossin pakte een terugspeelbal in zijn handschoen en dat leverde een indirecte vrije trap op voor Jong Ajax. De rebound daarvan werd overtuigend binnengepoeierd door Silvano Vos: 0-1.
Middenvelder Miceli reageert op FC Dordrecht - Jong Ajax (3-3)
Lang van die voorsprong kon de ploeg van Johnny Heitinga niet genieten, want vijf minuten later was de achterstand alweer omgedraaid in een 2-1 voorsprong. Middenvelders Mathis Suray (beheerst afgemaakt) en Alessio Miceli (droge knal uit de rebound) waren de doelpuntenmakers bij de Dordtenaren.

Ondertussen hadden paal en lat het ook zwaar te verduren aan de Krommedijk. Liefst vijf keer in het eerste uur troffen Jong Ajax en FC Dordrecht het houtwerk.

Donkor weer met een prachtgoal
Jacky Donkor dacht er anders over. De linksbuiten verschalkte met een prachtig balletje achter het standbeen doelman Calvin Raatsie en bracht zo de marge naar twee.

Toch gaven de jonge Ajacieden niet op. Sterker nog: de spanning – voor zover die er nog niet was – werd weer terug in de wedstrijd gebracht toen Christian Rasmussen voor de aansluitingstreffer zorgde: 3-2.

Onder aanmoediging van de opvallend vollere tribunes dan in afgelopen duels deed FC Dordrecht er alles aan om de punten in eigen huis te houden. Daar hielp doelman Liam Bossin ook aan mee, die een katachtige reflex in huis had op pogingen van Ar’Jany Martha en Kian Fitz-Jim.

Toen Jong Ajax-invaller Steven van der Sloot vijf minuten voor tijd met rood kon vertrekken na het neerhalen van de doorgebroken Stijn Meijer, leek de wedstrijd wel gespeeld. Toch werden de punten gedeeld, want Kristian Hylnsson mikte een strafschop langs Bossin en zo werd het 3-3.
Een opstootje in de eerste helft Corrado Francke

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht is beter dan in vorige seizoenen, 'maar mentaal nog een stap maken'

Kwaliteit genoeg, maar 'de echte wil om te winnen' ontbreekt af en toe nog bij FC Dordrecht. Dat con...

FC Dordrecht moet tegen Jong AZ genoegen nemen met vierde thuisremise op rij

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met Jong AZ. Aan de Krommedi...

Zege van FC Dordrecht in Oss niet groots, wel efficiënt: 'Soms moet je ook zo winnen'

Met een nipte zege in Oss speelde FC Dordrecht zich maandagavond het linkerrijtje van de Keuken Kamp...

FC Dordrecht stijgt naar het linkerrijtje na benauwde zege bij TOP Oss

Groots was het niet, vermakelijk evenmin, maar één ding is zeker: FC Dordrecht is na zes wedstrijden...

FC Dordrecht toont karakter met comeback: 'Maar de fouten moeten eruit'

FC Dordrecht schotelde het eigen publiek vrijdagavond opnieuw een wedstrijd met twee gezichten voor....

FC Dordrecht sleept in de slotfase een punt uit het vuur tegen Jong Utrecht

Groter kon het contrast bijna niet zijn. FC Dordrecht zette vrijdagavond voor rust tegen Jong FC Utr...