Dordrecht, Netherlands

Prins Clausbrug winnaar Staalprijs 2022

De Prins Clausbrug is op nummer 1 geëindigd in de wedstrijd Staalprijs 2022 in de categorie Infrastructuur. De Nationale Staalprijs wordt elke twee jaar toegekend aan toonaangevende projecten die geheel of gedeeltelijk in staal zijn uitgevoerd.
Marjolein Vos | 4 oktober 2022 17:12 | Aangepast op 4 oktober 2022 17:12
Dordrecht moest het opnemen tegen de Singelparkbruggen in Leiden en het Jan Linzelviaduct in Den Haag. Op de site van de Nationale Staalprijs wordt de fiets- en voetgangersbrug, die Stadswerven met de binnenstad verbindt, geroemd vanwege het unieke bewegingsprincipe. ‘De basculebrug heeft een rechtopstaande scharnierende ballastmast die met een pendelstaaf overeind wordt gehouden. Een brug met een uniek bewegingsprincipe die bovendien is gerealiseerd met een tolerantie van slechts 5 mm.’

De Nationale Staalprijs wordt sinds 1971 iedere twee jaar uitgereikt. In 2020 won de Schuttebusbrug in Zwolle in de categorie infrastructuur. Naast deze categorie zijn er ook genomineerden in de groepen utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw en karakteristieke stalen bouwdelen. Aan de prijs is een Staaltrofee verbonden, een kunstwerk dat jaarlijks door een andere kunstenaar gemaakt wordt.

In oktober 2021 werd de Prins Clausbrug officieel geopend door prinses Beatrix. Bekijk hier de reportage die RTV Dordrecht toen maakte.

Lees meer over:

Prins Clausbrug|

Lees ook

Prins Clausbrug wint Benelux Steel Bridge Contest

De Prins Clausbrug is in de prijzen gevallen bij de internationale wedstrijd ‘Benelux Steel Bridge ...

Deze twee initiatieven vragen dit weekend aandacht voor klimaatverandering

Er is aankomend weekend genoeg te doen. Zeker in het kader van aandacht vragen voor klimaatveranderi...

Prins Clausbrug genomineerd voor de Staalprijs 2022

De fiets- en voetgangersbrug, die Stadswerven met de binnenstad verbindt, kan in de prijzen vallen. ...