Dordrecht, Netherlands

Proeftuintjes over bij volkstuinvereniging Kleingrondbezit

Er is ruimte over bij volkstuinvereniging Kleingrondbezit in Dordrecht. Voor beginnende tuiniers hebben ze daar zogenaamde proeftuintjes. Dat zijn kleine volkstuinen die een jaar worden verhuurd voor een klein bedrag om tuinieren laagdrempelig te houden.
Redactie RTV Dordrecht | 12 april 2023 14:00 | Aangepast op 12 april 2023 13:22
Tijdens eerste paasdag hield de volkstuinvereniging een proefdag op de locatie bij de tweede Tol, waar een aantal geïnteresseerden langskwamen om te kijken of de wereld van het volkstuinieren echt iets voor hen was. De kleine proeftuintjes, vaak minder dan 60 vierkante meter groot, zijn niet de enige plekken die beschikbaar zijn. Er zijn ook stekken van meer dan 90 vierkante meter, waar eigenaars ook schuurtjes en opslag mogen bouwen.

Voor de kosten hoeven de tuinders in spé het in ieder geval niet te laten. Huurders betalen dertig euro per jaar voor lidmaadschap, plus 15 cent per vierkante meter tuin die ze bezitten. Stroom en gereedschap moeten de tuinders wel zelf regelen.

Bent u geïnteresseerd of kent u wellicht iemand die geïnteresseerd is? Er zijn nog een aantal proeftuinen over en geïnteresseerden kunnen zich melden op de website van de volkstuinvereniging. Dat is www.kleingrondbezit-dordrecht.nl.

Bekijk hieronder de korte reportage over de volkstuintjes.

Lees meer over:

Tuinieren|Volkstuin|

Meest gelezen

Lees ook

Tuinworkshop: tips voor (groene) inrichting nieuwe Dordtse tuinen

Wat te doen met een kaal tuintje van een nieuwbouwwoning? Met die vraag zijn bewoners van de Dordtse...

Tuinhuisje op volkstuincomplex Vlijpark afgebrand

De brandweer moest zaterdagochtend vroeg in actie komen. Een voorbijganger zag vuur op het Vlijpark ...