Dordrecht, Netherlands

RTV Dordrecht blikt terug

2021 was een bijzonder jaar, dat vooral in het teken stond van corona, zo leek het. Maar er gebeurde nog veel meer in Dordrecht. Een selectie van hoogte- en dieptepunten is vanaf woensdag 29 december te zien op TV Dordrecht in ons jaaroverzicht.
Marjolein Vos | 28 december 2021 16:17 | Aangepast op 28 december 2021 16:17
Zes verslaggevers van RTV Dordrecht namen allemaal een hoofdthema voor hun rekening. Iets dat indruk op hen maakte of waar iedereen in de stad het over had. Bijvoorbeeld de werkzaamheden aan de N3. “Ik kom zelf iedere dag vanuit Schoonhoven naar Dordrecht,” vertelt Dennis Koorevaar. “Dat betekende lange tijd iedere dag stapvoets naar het Leerpark rijden. Ik wist wat we ervoor terug zouden krijgen, dat verzachtte de pijn een beetje. Na anderhalf jaar in de file te hebben gestaan, rijden we nu weer lekker door op het nieuwe asfalt.”

Vaccinaties

Jordy Nijenhuis staat stil het zetten van de eerste vaccins tegen corona in het Albert Schweitzer ziekenhuis in januari van dit jaar. “Ik vond het wel een bijzonder moment eigenlijk, toen de eerste prikken gezet werden,” vertelt hij. “Omdat je bij de zorgmedewerkers na een hektisch jaar toch wat rust zag, doordat het vaccin eindelijk beschikbaar was. Een nieuwe fase voor de zorg in de coronacrisis.” In januari waren we nog positief gestemd, maar nu zitten we toch weer in een lockdown. “Die lockdown kwam voor mij toch enigszins onverwacht. Maar als het nodig is, dan is het nodig. Ik hoop dat we volgend jaar toch wat meer teruggaan naar het oude normaal, al heb ik er een hard hoofd in.”

Promo RTV Dordrecht Jaaroverzicht 2021
Rivier Boot Stad
Alle commotie rondom kunstproject ‘Rivier, Boot, Stad’ is mij niet ontgaan," zegt Robin Nanninga. "Ik was erbij toen de houten tjalk vanuit de Biesboschhal op het ponton gehesen werd. Dat was een urenlange klus waar veel mensen bij betrokken waren. Echt een precisiewerkje, met maar een paar millimeter speling. Dan moet je je voorstellen dat dat slechts een heel klein onderdeel van het hele proces rondom het kunstproject was, dat niet veel later werd afgeblazen vanwege alle ophef."

De ophef was groot toen bleek dat het de bedoeling was dat de tjalk door de muur van de tuin van het Dordrechts Museum heen zou gaan. Het project werd na alle kritiek uiteindelijk afgeblazen. "Ik heb de kunstenaar later in het proces nog eens gesproken en zijn vertrouwen in het slagen van het project staat mij nog steeds bij. Hij blijft positief en is eigenlijk heel geïnteresseerd in de argumenten van tegenstanders, gaat graag het gesprek aan. Door de museummuur breken mag niet meer, dus dan maar op zoek naar een alternatief. Ik ben benieuwd of dit project in 2022 wordt afgerond en wat dit alternatieve plan gaat zijn."

Een selectie van het overige nieuws
Naast de werkzaamheden aan de N3, de tjalk en het vaccineren gaan de verslaggevers ook in op het jaar van FC dordrecht, die het een tijdje zonder de steun van de fans op het tribune moesten doen. Op straatintimidatie, waarvoor aandacht kwam doordat de Dordtse Julia een video op social media deelde. En blikken we met Alexander terug op de geboorte van de visarenden in de Biesbosch, een moment dat iedereen kon volgen via de webcam die op het nest gericht stond. Tussen de hoofdonderwerpen door zijn beelden van andere Dordtse gebeurtenissen te zien.

Het RTV Dordrecht jaaroverzicht is woensdag vanaf 18.00 uur na het dagelijks nieuwsbulletin te zien. Op vrijdag 31 december wordt de uitzending herhaald.

Lees meer over:

Jaaroverzicht|

Lees ook

Terugblik op 2022: Dordtse Manci werd honderd door elke dag twee glazen wodka te drinken

Ook in de eerste week van 2023 kijken we iedere dag nog een keer terug op belangrijke nieuwsgebeurte...

Jaaroverzicht Rijnmond Lokaal

Nog een keer kijkt presentator Ruud de Boer samen met de collega’s van de lokale omroepen naar de be...

Terugblik op 2022: Flatbrand Troelstraweg

Ook in de eerste week van 2023 kijken we iedere dag nog een keer terug op belangrijke nieuwsgebeurte...

Oud en nieuw op TV Dordrecht: jaaroverzicht, finale Grote Prijs en orkest

De programmering rondom de jaarwisseling bij RTV Dordrecht staat in het teken van verschillende spec...

RTV Dordrecht blikt terug op 2022

Er is het afgelopen jaar weer veel gebeurd op nieuwsgebied in Dordrecht (en omgeving). Traditie get...