Dordrecht, Netherlands

Ruijl over alliantie FC Dordrecht en Feyenoord: 'Gaat erom dat je elkaar kunt versterken'

Mark Ruijl Corrado Francke
Mark Ruijl is sinds deze zomer een belangrijke spil in de alliantie tussen FC Dordrecht en Feyenoord. In gesprek met RTV Dordrecht vertelt de geboren Hagenaar over zijn precieze rol, het nut van de samenwerking en de - inmiddels achter de rug - drukke transferperiode. "Ik vind die hectiek ook wel iets moois."
Marjolein Vos | Corrado Francke | 12 september 2023 11:30 | Aangepast op 12 september 2023 11:30
De basis voor de samenwerking werd ongeveer een jaar geleden gelegd, toen Ruijl met Feyenoord-directeur Dennis te Kloese en diens Dordtse evenknie Hans de Zeeuw 'intensieve gesprekken' voerde. "Het is fijn dat het enigszins in de buurt is, niet alleen voor mijzelf maar ook voor de spelers. Ook ken ik De Zeeuw al wat langer, dus daar hadden we al snel goede gesprekken mee."

"In ons netwerk gingen we op zoek naar spelers die binnen de Nederlandse speelstijl goed passen", legt Ruijl uit. Dat netwerk maakte het mogelijk dat FC Dordrecht met de 19-jarige Adrian Segecic zelfs uit Australië een speler haalde. "In dit geval is dat een verdienste van Schuiteman, die de technisch directeur van Sydney FC goed kent."

Waar FC Dordrecht profijt heeft van het 'scoutingapparaat', inclusief de huurlingen die dit seizoen aan de Krommedijk spelen, wil Feyenoord middels de alliantie spelers aan volwassen voetbal laten ruiken. "De 'holy grail' zou zijn dat één of twee van die jongens op een duur terugstromen naar Feyenoord 1. Dat zou heel mooi zijn en daar zit ook voor Feyenoord het voordeel van de samenwerking."

De Dordtenaren, die in de competitie voorlopig vijf punten in vier duels verzamelden, beschikken dit seizoen over een opvallend jonge selectie. "Ik heb niet zo veel met het woord 'ervaring', het gaat voornamelijk om kwaliteit", is Ruijl duidelijk. Hij noemt Feyenoord-huurling

Antef Tsoungui als een voorbeeld van een jonge speler met ervaring "en leiderschap snel op kan pakken". Ook is er volgens Ruijl een groot voordeel voor jonge spelers in Nederland. "Jongens die aanvallend veel brengen, maar tactisch en technisch nog veel moeten leren, kunnen zich hier goed ontwikkelen. Waarom? Omdat wij niet direct bij een eerste fout de hakbijl zullen hanteren, maar met zo'n jongen verder gaan in zijn ontwikkeling", constateert Ruijl.

Waar sommige supporters bang waren dat FC Dordrecht haar identiteit kwijt zou raken, wil ook Ruijl die twijfel wegnemen. "Ik denk dat het van groot belang is dat Dordrecht zijn dna behoudt en dat is ook hoe Feyenoord dat ziet. Het gaat er voor mij voornamelijk om dat je elkaar kunt versterken."

Bekijk hieronder
ons interview met Mark Ruijl.

Lees meer over:

FC Dordrecht|Feyenoord|

Meest gelezen

Illegaal bordeel Vincent van Goghstraat gesloten

Redactie RTV Dordrecht | 20 sep 2023 12:41

Lees ook

FC Dordrecht moet tegen Jong AZ genoegen nemen met vierde thuisremise op rij

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met Jong AZ. Aan de Krommedi...

Zege van FC Dordrecht in Oss niet groots, wel efficiënt: 'Soms moet je ook zo winnen'

Met een nipte zege in Oss speelde FC Dordrecht zich maandagavond het linkerrijtje van de Keuken Kamp...

FC Dordrecht stijgt naar het linkerrijtje na benauwde zege bij TOP Oss

Groots was het niet, vermakelijk evenmin, maar één ding is zeker: FC Dordrecht is na zes wedstrijden...

FC Dordrecht toont karakter met comeback: 'Maar de fouten moeten eruit'

FC Dordrecht schotelde het eigen publiek vrijdagavond opnieuw een wedstrijd met twee gezichten voor....

FC Dordrecht sleept in de slotfase een punt uit het vuur tegen Jong Utrecht

Groter kon het contrast bijna niet zijn. FC Dordrecht zette vrijdagavond voor rust tegen Jong FC Utr...

Drie duels in acht dagen voor FC Dordrecht: 'Altijd fijn om te spelen als je in goede flow zit'

Waar een krappe selectie in de afgelopen jaren regelmatig kopzorgen opleverde voor FC Dordrecht, is ...