Dordrecht, Netherlands

Ruimte voor rolstoelers en ‘prikkelarme zone’ tijdens Tour de France Femmes

Er komt een speciale plek voor mensen in een rolstoel bij de etappestart van de Tour de France Femmes in Dordrecht. Dat belooft sportwethouder Marc Merx na vragen van GroenLinkser Nick Bootsman. Het commissielid wilde zeker weten dat er ook voor mensen met een handicap een plek is, ‘zonder dat ze tegen een hek kijken’.
Corrado Francke | Ron van de Rhee | 24 april 2024 16:30 | Aangepast op 24 april 2024 15:58
Bootsman zag in de gemeente Westland hoe het volgens hem juist níet moet. Daar laat de gemeente op de website weten dat er geen aangewezen rolstoelvriendelijke plekken komen. “Iedereen mag overal langs de route staan of zitten”, valt erbij te lezen.

Daarom wilde Bootsman helderheid vanuit Dordrecht, dat op 13 augustus de startplaats is van de tweede etappe, die finisht in Rotterdam. “Als het druk is, kan je met een rolstoel vaak niet makkelijk ergens doorheen.”

Ook laat Merx weten dat er mobiele toiletten worden geregeld waar je met een rolstoel in kunt, net als een ‘prikkelarme’ zone bij de start. “Ook die mensen willen we laten meegenieten van het evenement”, aldus de wethouder.

Lees meer over:

tour de france femmes|

Meest gelezen

Lees ook

Tour de France Femmes in 2024 naar Dordrecht: 'Onze stad mooi in beeld brengen'

De Tour de France Femmes komt in 2024 naar Dordrecht. De tweede etappe, die wordt gehouden op dinsda...