Dordrecht, Netherlands

Santoni voelt gerechtigheid na winst in Helmond: ‘Valt een keertje aan de goede kant’

Opluchting overheerst bij FC Dordrecht. De club was vrijdagavond met 1-2 te sterk voor Helmond Sport. Een topwedstrijd was het niet, maar trainer Michele Santoni koestert de drie punten waarmee de Schapekoppen weer aansluiting hebben met de rest van het rechterrijtje.
Corrado Francke | 8 januari 2022 13:46 | Aangepast op 8 januari 2022 13:46
Een topwedstrijd was het niet, zag ook Santoni. “Het had ook een gelijkspel kunnen worden, maar een keertje valt ‘ie aan de goede kant. En daar ben ik blij mee. Complimenten hebben we vaak gehad dit seizoen, alleen vaak viel de goal net aan de verkeerde kant. Dan is het lekker om hier gewoon drie punten te hebben.”

Verliespartijen in het eerste deel van het seizoen waren vaak te wijten aan individuele fouten of het ontbreken van een stukje geluk. “Ik geloof dat als je hard werkt, dat het uiteindelijk goed komt.”

Conteh
Dat harde werken werd, ondanks een slordige eerste helft, na rust beloond. Invaller Christian Conteh – huurling van Feyenoord en sinds woensdag onderdeel van de selectie – gaf FC Dordrecht al na 44 seconden een groot teken van dank voor het gekregen vertrouwen. Op aangeven van Stijn Meijer tekende hij voor de voorsprong, Meijer zelf was vijf minuten voor tijd matchwinner: 1-2.

Na de wedstrijd was Conteh zo emotioneel dat hij de pers niet meer te woord kon staan. "Ik begrijp het helemaal, na zo'n moeilijke periode", aldus Santoni, verwijzend naar de mislukte periode bij achtereenvolgens Feyenoord en SV Sandhausen (huur).

'Er zat wel een team'
“Niet de mooiste wedstrijd voor de neutrale supporter”, besluit Santoni, “maar er zat wel een team. Ze vochten met elkaar en coachten, dus op dat punt was het dik verdiend.”

Dat beaamt ook linksback Jop van der Avert, die bij afwezigheid van Mauro Savastano de linkerflank kon bestrijken. “Tot nu toe gaat het goed”, verwijst hij naar het tactisch verdedigend ingestelde FC Dordrecht, dat in de afgelopen drie duels vier tegendoelpunten moest incasseren.

Linksback
Van der Avert, afgelopen seizoenen vooral centrale verdediger, mocht het na wat minuten in de voorbereiding nu ook in de competitie aan de zijkant proberen. “De positie bevalt prima, ik voel me er wel thuis. Ik heb er in de jeugd ook vaak gespeeld, dus de plek daar invullen is geen probleem.”

Op vrijdag 14 januari wacht een thuisduel met Jong AZ, de huidige nummer veertien in de Keuken Kampioen Divisie. FC Dordrecht is ondanks de driepunter nog laatste met veertien punten uit 21 duels.

Lees ook

FC Dordrecht is zichzelf niet meer na openingsgoal: 'Niet het vermogen om door te zetten'

FC Dordrecht leek vrijdagavond in Eindhoven onderweg naar de derde uitzege op rij, maar door een dom...

FC Dordrecht geeft voor de derde keer dit seizoen in de slotfase een zege uit handen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond op frustrerende wijze een zege uit handen gegeven bij FC Eindhoven. ...

Ode aan Duitse doelman in nieuwe 'Plucheplakkers'-aflevering

Journalisten Arco Bomgaars, Corrado Francke en Sjoerd de Vos blikten in de achtste aflevering van De...

FC Dordrecht is beter dan in vorige seizoenen, 'maar mentaal nog een stap maken'

Kwaliteit genoeg, maar 'de echte wil om te winnen' ontbreekt af en toe nog bij FC Dordrecht. Dat con...

FC Dordrecht moet tegen Jong AZ genoegen nemen met vierde thuisremise op rij

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met Jong AZ. Aan de Krommedi...

Zege van FC Dordrecht in Oss niet groots, wel efficiënt: 'Soms moet je ook zo winnen'

Met een nipte zege in Oss speelde FC Dordrecht zich maandagavond het linkerrijtje van de Keuken Kamp...