Dordrecht, Netherlands

Spectaculaire KKD-kraker tussen FC Dordrecht en ADO blijft onbeslist

Shiloh 't Zand aan de bal namens FC Dordrecht Shane Winsser / Winsser Visuals
FC Dordrecht heeft een punt overgehouden aan de KKD-kraker bij ADO Den Haag. In de Hofstad kwam de ploeg nog op 0-2 voorsprong, maar knokte de thuisclub zich terug naar een punt.
Corrado Francke | 11 maart 2024 21:53 | Aangepast op 11 maart 2024 21:53
Trainer Michele Santoni voerde in het Bingoal Stadion drie wijzigingen door vergeleken de 2-0 overwinning op Telstar afgelopen vrijdag. Ilias Bronkhorst, Ruben Kluivert en Rene Kriwak namen de plek in van Léo Seydoux, Jop van der Avert en Korede Osundina.

In het openingskwartier kwam de eerste poging op naam van Antef Tsoungui. De verdediger schoot ruim over, maar zag een paar minuten later dat het alsnog 0-1 werd. Mede-huurling Ilias Sebaoui passeerde tegenstander Justin Ché en schoot raak uit een lastige hoek.

Gevonden voorwerp
Saillant detail: vlak voor de openingstreffer toonden ADO-supporters een spandoek met daarop de tekst: 'Gevonden voorwerp?' en een megafoon dat aan een koord bungelde. De megafoon was van een Dordt-fan, maar is na afloop van het eerdere duel dit seizoen (2-2) afgepakt tijdens een knokpartij.

De gastheren, met in de basis ex-Dordtenaar Kürsad Sürmeli, waren aanvallend erg slordig. Daarom kon de uitploeg vrolijk door met aanvallen, maar ontbrak het aan wat fortuin. Zo schoten Sebaoui en Shiloh 't Zand tegen een Haags been en mikte Tsoungui opnieuw over.

De tiende van Suray
Na ruim een halfuur was het wel raak. ADO-goalie Nick Marsman verwerkte een poging van Sebaoui onvoldoende en zag Suray met zijn tiende seizoenstreffer profiteren: 0-2. Het leverde een opperbeste sfeer in het uitvak en een fluitconcert van de thuistribunes op.

Hoewel ADO in de eerste helft weinig in te brengen had, kwam vijf minuten voor het rustsignaal toch de aansluitingstreffer op het scorebord. Een corner van Daryl van Mieghem bleef in Haags bezit en Alex Schalk maakte er het beste van: 1-2.

Beauty van ADO
Die goal gaf de thuisclub moed, want ook na rust leek FC Dordrecht wat van slag. Dat vertrouwen kreeg al snel een nog grotere deuk, want Daryl van Mieghem scoorde op wonderschone wijze de 2-2. De ervaren rechtsbuiten zag ter hoogte van de middencirkel Dordt-goalie Luca Plogmann iets te ver voor zijn doel staan en liet de Duitser van grote afstand kansloos.

Het billenknijp-gehalte begon steeds grotere proporties aan te nemen. Want een prima vrijetrap van Van Mieghem leek in de kruising te zeilen, maar belandde (gelukkig voor FC Dordrecht) op de buitenkant van de paal en in de opbouw zag het er ook niet al te zeker meer uit.

Wie scoort de winnende?
Aan de overkant kwam invaller Korede Osundina nog wel in de buurt van een Dordtse treffer, ware het niet dat de Amerikaan voldoende werd gehinderd bij zijn poging. Marsman hoefde zodoende niet eens meer in te grijpen.

Richting het laatste fluitsignaal werden beide ploegen nog gevaarlijk, maar tot een treffer kwam het niet meer. Door de zege van FC Groningen op Jong PSV zakt FC Dordrecht naar de vijfde plek en is de kans op directe promotie wat geslonken, maar blijft de ploeg volop in de race voor play-offdeelname.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst (Seydoux/46), Kluivert, Tsoungui, Hilton; Receveur, 't Zand (Shein/66), Suray; Mbayo (Osundina/66), Kriwak, Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...