Dordrecht, Netherlands

Speeltuin kraait eindelijk echt Victorie met naambordje

Speeltuin De Victorie heeft na enkele jaren strijd sinds kort een naambordje. De speeltuin die een belangrijke functie heeft in het land van Valk, ligt wat verscholen in de Heysterbachstraat, vandaar de wens van de speeltuin voor een naambordje. Maar dat gaat dat kennelijk zomaar niet, een naambordje aan het hek...
Trevyn van Houwelingen | 30 augustus 2023 10:00 | Aangepast op 29 augustus 2023 17:05
Eerst zelf proberen
Ruim drie jaar geleden begon het met een vraag aan het college om een bordje op te mogen hangen om bezoekers wegwijs te maken. Na meermaals aandringen krijgt de speeltuin duidelijkheid: “Het gaat niet lukken want er hangen al zoveel bordjes in de straat, dus dat geeft alleen maar onduidelijkheid.”

Uiteindelijk wordt het Dordtse CDA gevraagd om via de gemeenteraad aan het college te vragen om gewoon een bordje op te hangen. “Dan denk je eerst nog, nou ja, gewoon een bordje. Dat moet toch lukken...” vertelt Francisce van Vugt, fractievoorzitter van de Christendemocraten in Dordrecht. De vragen die van Vugt stelt dateren van voorjaar 2022. In juni van dat jaar lijkt het allemaal te gaan lukken, er komt een toezegging dat het bordje er komt.

Bellen, bellen en nog maar weer bellen
De vreugde is snel voorbij . Erger nog, het zou nog een jaar duren voordat het naambordje er is. Pas nadat het Dordtse CDA liet weten het college nog 4 weken de tijd te geven gebeurt er wat. Sinds kort hangt het bordje in de straat en rest nog de vraag waarom het zo lang heeft moeten duren. Van Vugt laat weten met nog een aantal andere zaken bezig te zijn waarbij ze, ondanks dat het bestuur verantwoordelijk is, tegen de stroperigheid van de ambtenarij aanloopt.

Geen vertrouwen
Desgevraagd zegt de fractievoorzitter van het CDA Dordrecht dat het niet zo gek is dat veel mensen het vertrouwen in de politiek verloren hebben. Haar eigen partij is daar een voorbeeld van. Op dit moment dreigt het CDA leeg te lopen. De centrumpartij staat in de peilingen op 4 zetels als er nu kamerverkiezingen zouden zijn. En toch is het niet allemaal ellende, ook bij De Victorie niet.

“Er gaan dingen goed” vertelt Brian Jelier van De Victorie. “laatst moesten er aanpassingen gedaan worden aan de straat zodat de bakfietsen gevuld met kinderen makkelijker geparkeerd konden worden en dat was in dag geregeld” Waarom dat in Dordrecht met een simpel bordje dan weer niet kan blijft een raadsel.

Bekijk hieronder de reportage over het plaatsnaambordje van speeltuin De Victorie

Lees meer over:

politiek|Speeltuin Victorie|

Lees ook

'Explosie zoals in Rotterdam moet in Dordt zo goed als mogelijk worden voorkomen'

Een dodelijke explosie, zoals op de Schammenkamp in Rotterdam waarvan een drugslab mogelijk de oorza...

Kunnen we deze week wel of niet het ijs op? Dat blijft nog even spannend

Uit het wolkendek vielen maandagmorgen de eerste voorzichtige sneeuwvlokken naar beneden in Dordt. T...

PVV met afstand de grootste: zo denken Dordtenaren over de verkiezingsuitslag

'Een sein dat mensen niet meer tevreden zijn', maar voor de ander 'een ramp'. De PVV boekte woensdag...

LIVEBLOG: volg hier alle verkiezingsupdates uit Dordrecht en omstreken

In dit liveblog lees je alle updates over de Tweede Kamerverkiezingen uit Dordrecht en omstreken. Va...

Verkiezingen lijken nog niet te leven tijdens politiek vragenuur in Sterrenburg

Een kleine bijeenkomst dinsdagmorgen in de Tuin van Sterrenburg. Lokale politici gingen daar in gesp...

VVD wil samen bedrijfsleven op zoek naar geld

De Dordtse VVD wil samen met het bedrijfsleven op zoek naar geld om bezuinigingen vanaf 2026 zoveel ...