Dordrecht, Netherlands

Sportieve scholieren gaan strijd aan tijdens regionale finale Olympic Moves

Op verschillende locaties in de stad gingen vandaag de regionale finales van Olympic Moves 2023 van start. Ruim 1500 leerlingen uit Dordt en omgeving komen onder de olympische vlag sporten uitproberen op Schenkeldijk en Sportboulevard. Het was de zevende keer dat de regionale finales in Dordrecht plaatsvonden.
Trevyn van Houwelingen | 7 april 2023 14:34 | Aangepast op 7 april 2023 14:34
Op sportpark Schenkeldijk streden schoolteams onderling om de regionale titel bij de sporten voetbal (V.V. Dubbeldam), hockey (DMHC) en volleybal (Next Volley). Even verderop vonden toernooien korfbal en 3x3 basketbal plaats in de sporthallen van de Sportboulevard. In Dordrecht wordt Olympic Moves in goede banen geleid door gymdocenten van scholen en de mensen van Dordt Sport.

Olympic Moves is een initiatief van sportkoepel NOC*NSF en de vakvereniging voor gymdocenten. Het idee is om scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennis te laten maken met diverse vormen van sport en hen het plezier van samen sporten te laten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek en sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 350 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland.

De regionale finales worden ieder jaar gehouden als voorselectie voor de zogeten School Final die wordt gehouden op het Olympisch trainingscentrum Papendal, bij Arnhem. Daar komen de circa 6000 winnende scholieren van de regionale finales samen op een dag vol sport, plezier en show. Daar wordt uiteindelijk ook bepaald welk schoolteam zich dit de landelijke winnaar mag noemen.

Bekijk hieronder de reportage over de regionale finale in Dordrecht.

Lees ook

Deze kinderen beginnen fit aan hun schooldag

Leerlingen van de Johan Frisoschool in Stadspolders begonnen hun schooldag actief. In een zogeheten ...

Gratis fruit langs de lijn: 'Wij dragen zo ons steentje bij'

De Jumbo Foodmarkt, JOGG-Dordrecht en Dordt Sport gaan samenwerken om een gezonde omgeving voor kind...