Dordrecht, Netherlands

Studenten HBO Academy beginnen sportief aan nieuw collegejaar

De HBO Academy, voorheen HBO Drechtsteden, pakt wegens het 10-jarig bestaan uit voor haar studenten. De traditionele introductie-sportdag voor leerjaren 2,3 en 4 van Toegepaste Psychologie is wegens het jubileum uitgebreid.
Trevyn van Houwelingen | 29 augustus 2023 16:30 | Aangepast op 29 augustus 2023 15:29
Op de trainingsvelden naast het FC Dordrecht stadion konden de studenten zich met elkaar meten tijdens verschillende onderdelen. Denk hierbij aan balsporten als voetbal, rugby, hockey, maar ook aan highland-games achtige spelvormen. Zo was er een stormbaan opgetuigd en mochten studenten elkaar met pijl en boog bestoken.

“De dag staat vooral in het teken van teambuilding, de studenten komen elkaar in een andere setting tegen en het zorgt voor verbinding tussen de jaargangen van de opleiding.” laat Robin Kinnegen, docent Sport en Prestatiepsychologie aan de HBO Academy, weten. De teams van de dag zijn volledig gemixt, zodat studenten uit verschillende jaarlagen ook met elkaar in aanraking komen. De enige groep leerlingen die niet aan de sportdag meedoet zijn de eerstejaars studenten. Zij hebben hun eigen introductieweek.

De studenten zelf zijn ook te spreken over het sportieve begin van hun collegejaar. Zij zien de waarde van de teambuilding wel in, maar hen gaat het toch vooral om lekker sporten: “Ik heb wel wat nieuwe mensen ontmoet, en die zeg ik ook echt wel gedag in de gangen als ik ze zie lopen, maar vrienden voor het leven zijn niet” aldus Emre, derdejaars student bij HBO Academy.

Bekijk de reportage over de sportieve introdag voor de studenten hieronder.

Lees meer over:

sportdag|HBO Academy|introductie|

Meest gelezen

Lepeltje Lepeltje terug in het Weizigtpark

Ylva Verbeek | 9 mei 2024 08:30

Lees ook

Boksen, rugby en parcours: ‘Host City’ Dordrecht trapt Nationale Sportweek af

De kop van de Nationale Sportweek is eraf. 225 Dordtse jongeren van het CIOS en Dalton Stedelijk Lyc...