Dordrecht, Netherlands

Tweede editie Cultuur op de Hoek wederom succesvol verlopen

De tweede editie van Cultuur op de hoek is goed verlopen. Nadat wethouder Rik van der Linden het stadsfestival op zaterdag om 11:00 uur voor geopend verklaarde waren de vier locaties de hele middag gevuld met optredens en workshops van zang, dans en kunstverenigingen uit heel Dordrecht.
Fokko van der Straaten | 5 juni 2023 16:30 | Aangepast op 5 juni 2023 16:30
De vier locaties, het Scheffersplein, de Visbrug, het Vrieseplein en de Kunstkerk werden druk bezocht. Voor de drie buitenlocaties hielp het weer natuurlijk een handje mee, met een strakblauwe lucht en een aangename temperatuur van rond de twintig graden was het goed vertoeven. Er kon geluisterd worden naar verschillende fanfares en bigbands, mocht er meegedanst worden bij dansverenigingen en waren er meerdere koorvertoningen in de Kunstkerk.

Niet alleen vanuit de bezoekers was er veel belangstelling, de organisatie heeft een aantal verenigingen teleur moeten stellen omdat het festival vol zat. Peggy Merison is lid van de organisatie, zij legt uit: “We hadden dit jaar tweeëntwintig amateurverenigingen geprogrammeerd, verdeeld over vier podia. Er waren meer aanmeldingen, maar het schema zat bomvol. Er was simpelweg geen plek meer tussen 11:00 en 17:00, dus hebben we enkele verenigingen moeten teleurstellen.”

De organisatie van het festival gebeurt in opdracht van de gemeente. Cultuur op de Hoek is namelijk bedoeld om de Dordtenaar te laten kennismaken met de vele culturele amateurverenigingen die de stad rijk is. Merison: “Zo krijgen de verenigingen een podium en weten de Dordtenaren wat er allemaal te doen is in de stad op gebied van kunst en cultuur.” En waar ze zelf lid van kunnen worden, mocht het optreden tijdens Cultuur op de Hoek een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten.

Kijk hieronder naar een korte reportage van Fokko van der Straaten, die voor RTV Dordrecht een kijkje nam bij Cultuur op de Hoek.

Lees ook

Verkeerschaos centrum: 'We moeten door de zure appel heen'

Het zal velen afgelopen zaterdag zijn opgevallen: de effecten van de wegwerkzaamheden in de stad. Er...

Internationaal straattheater vermaakt publiek tijdens Dordt Pakt uit

Onder het motto ‘Dordtse ondernemers zetten de bloemetjes buiten’ wordt aanstaande zaterdag 20 april...

Di-Rect in juni op Wantijlive in Dordrecht

De Nederlandse band Di-Rect speelt dit jaar op het Dordtse festival Wantijlive in juni van dit jaar....

“De markt heeft ons veel goed gedaan, dat valt nu een beetje in duigen…”

De plannen om de Dordtse binnenstad aantrekkelijker te maken voor bezoekers zijn deze dinsdag bekend...

Ondernemers, gemeente en vastgoedeigenaren gaan nauwer samenwerken

Vastgoedeigenaren, de gemeente Dordrecht en Dordtse ondernemers gaan nog nauwer samenwerken. Vrijdag...

Organisatie jongerenfestival In de Biesboschhal spreekt van “veelbelovende start”

De eerste editie van het nieuwe vierdaagse jongerenevenement In de Biesboschhal heeft meer dan 2500 ...