Dordrecht, Netherlands

Uitslagenavond live op TV Dordrecht

16 maart, de dag van de verkiezingen. En is het woensdagavond tijd voor de uitslagen. Welke partij heeft de meeste stemmen en wie heeft het straks voor het zeggen? Dat komt aan bod in de live-uitzending, te zien vanaf 20:30 uur op TV Dordrecht. "Een heerlijk avondje voor wie een beetje van politiek houdt," zegt presentator Ron van de Rhee.
Dennis Koorevaar | 16 maart 2022 16:10 | Aangepast op 16 maart 2022 16:10
"Uitslagen, commentaren. Oud gedienden, nieuwe raadsleden. Ze schuiven allemaal aan om de praten over de gemeenteraadsverkiezingen." Het beloofd volgens Van de Rhee een mooie avond te worden. Met ook een blik op de situatie in Oekraïne. "Burgemeester Wouter Kolff zal zijn stem laten horen over wat voor invloed dat heeft op de komende vier jaar. Alles komt aan bod."

Cameraman Fokko van der Straaten is traditie getrouw ook weer van de partij. Samen met Ad van den Herik doet hij zijn rondje langs het stembureau, de burgers en de stemmentellers. "Op Pad met Ad, maar dan live," zegt hij. "Dat is voor RTV Dordrecht best bijzonder, dat we een live-uitzending op weten te zetten. De laatste keer was zeker 30 jaar geleden. Toen stond ik ook hier, in de Reinier Kennedyzaal van het Stadhuis."

Over de uitslag weet Van de Rhee nog niet veel te vertellen. Wie dat wel kan is de huisvoorspeller Marco van Schaardenburgh. "Hij heeft er al heel vaak heel dicht bij gezeten. Hij komt vanavond met de laatste cijfers. Maar de verwachting is dat met zestien partijen, waarvan zes nieuwe, er een versnippering plaats zal vinden. En we zijn benieuwd, wat de grootste van vier jaar geleden, Beter voor Dordt, gaat doen."

Dat alles is dus woensdagavond vanaf 20:30 uur live te zien op TV Dordrecht. "Tot dat het leuk blijft," eindigt Van de Rhee.

Lees ook

Eerste verkiezingsdebat over het thema sport op RTV Dordrecht

De gemeenteraadsverkiezingen komen steeds dichterbij en in aanloop daarvan presenteert RTV Dordrecht...

Bekijk het hier: Dordtse lijsttrekkers in debat bij 'Rijnmond Kiest'

De zestien lijsttrekkers van de Dordtse politieke partijen gingen dinsdag in debat, georganiseerd do...

Stevig slotdebat staat in teken van grote uitdagingen

De zorg voor voldoende woningen, armoedebestrijding, energieverbruik en de nieuwe situatie in Europa...

Voorlopige einduitslag gemeenteraadsverkiezingen; GroenLinks samen met VVD grote winnaars en vier nieuwe partijen

De grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Dordrecht is de VVD. Zij krijgen net als GroenL...

In gesprek met lijsttrekker FvD: 'Ik vraag me af hoe een vraag haat kan oproepen'

Met zestien partijen is er in Dordrecht straks een hoop te kiezen tijdens de gemeenteraadsverkiezing...