Dordrecht, Netherlands

Verkeerssituatie Prinsenstraat gevaarlijk door bewegend bos: ‘Het is niet beter geworden’

Het bewegend bos op de Prinsenstraat zorgt voor problemen. De bomen staat zo goed als midden op de weg en dat zorgt volgens omwonende voor gevaarlijke situaties in het verkeer. Volgens de gemeente moeten de bomen juist zorgen voor een lagere snelheid van de auto’s die door de straat rijden. “Je werd al voor je sokken gereden, maar moet je kijken wat er nu gebeurd”, zegt een buurtbewoner.
Dennis Koorevaar | 19 oktober 2023 17:04 | Aangepast op 19 oktober 2023 17:04
Het bewegend bos is een project in samenwerking met de gemeente die de binnenstad groener en autoluw moet maken. De gemeente vertelt in een telefonische reactie dat de bomen in de Prinsenstraat echter een andere functie hebben: “Het moet de verkeersveiligheid juist ten goede komen”, zegt een woordvoerder. “We kregen al langere tijd signalen dat er te hard werd gereden en de bomen moeten de snelheid verlagen.”

Tegelijkertijd betekend dat wel dat de auto’s en vrachtwagens nu over de stoep moeten. “Met een lagere snelheid moet dat kunnen”, vind de gemeente.

“Als je hier fietst…”, zegt een man die in de buurt woont. “Je werd al voor je sokken gereden, maar moet je kijken wat er nu gebeurd. Het is er niet beter op geworden.” Een andere man is het met hem eens: “Het is een stuk onoverzichtelijker geworden.”

Een dame kijkt heel anders naar de situatie: “De bomen staan overal leuk, dus hier toch ook?” Een Vlaamse toerist valt het op dat er voor voetgangers en fietsers in Nederland een stuk meer gedaan wordt dan in België. “Ik zou sowieso het autoverkeer uit de binnenstad houden. Maar dit is wel een beetje ongelukkig.”

Reactie gemeente
De gemeente laat weten dat het bewegende bos op de Prinsenstraat een andere functie heeft dan op andere plekken. Het bos staat hier om het verkeer af te remmen, want er wordt al langer te hard gereden. Het verkeer moet nu over de stoep, maar wordt door het bos afgeremd. De parkeerplaatsen zijn tijdelijk opgeheven. Vanaf donderdagavond staan er het hele weekend verkeersregelaar in verband met de weekenddrukte en voor de veiligheid van de kerkganger, komende zondag. Maandag wordt de situatie geëvalueerd.

Het bewegend bos staat er nog tot 16 december.

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Dit bewegende bos zorgt voor meer groen in de stad

Tientallen bomen staat sinds kort bij Dordrecht Centraal en op het Bagijnhof. Volgens Liselotte Gatz...