Dordrecht, Netherlands

Via Cultura Live over Boeken en Bruggen

In Via Cultura Live praat presentator Gertjan Kleinpaste deze week met schrijvers Frits Baarda en Linda Wouters fietsdeskundige William Nederpelt over recent verschenen boeken en de Dordtse bruggen.
Marie Frenay | 7 juni 2023 13:51 | Aangepast op 7 juni 2023 13:51
Dordrecht heeft naar liefst 704 bruggen, die allemaal aandacht krijgen in het onlangs verschenen boek van Frits Baarda. Aan tafel bij presentator Gertjan Kleinpaste toonde de Dordtenaar aan niet alleen mooi te kunnen schrijven maar ook goed te kunnen vertellen over een van vele aspecten die onze stad zo bijzonder maken. William Nederpelt van de Fietsersbond schuift aan bij dit gesprek omdat hij ook wel iets van bruggen weet en vindt.

Maar de uitzending begint met een gesprek met Linda Wouters over haar biografie ‘Talent op drift’ over het turbulente leven van David Rodriguez. De in 1952 in Texas (VS) geboren David Roland Rodriguez werd als kleine peuter ernstig ziek. Daardoor kampte hij als kind al met beperkingen, maar deze brachten hem wel in contact met zijn grote liefde: muziek. Als muzikant en songwriter werd hij beroemd in de Verenigde Staten. Hij maakte een uitstapje naar de advocatuur, werd ooit zelfs bijna gekozen tot senator in Texas, maar de muziek liet hem nooit helemaal los.

Na vele omzwervingen streek David op latere leeftijd neer in de historische stad Dordrecht. Hij verdiende er zijn geld als (straat)muzikant en als songwriter voor andere artiesten. In de songteksten die David schreef, vertelt hij zijn eigen levensverhaal. Muziek was zijn troost, een uitlaatklep, hij voelde zich veilig, vredig en vrij in Dordt, maar toen sloeg het noodlot toe...

Linda Wouters (1955) was goed bevriend met David en schreef Talent op drift na zijn overlijden, op verzoek van gezamenlijke vrienden. Jarenlang werkte ze in het onderwijs met kinderen en jong volwassenen met een chronische ziekte, een lichamelijke beperking of een hersenbeschadiging. Daardoor kon Linda de worstelingen en dieptepunten in het leven van David goed begrijpen.

Via Cultura Live over bruggen en boeken, met live muziek van Silver Talent Show 2021-winnaar Philip Westerlaken, is deze woensdag 7 juni vanaf 18.00 uur direct na het Nieuws te zien op TV Dordrecht.

Lees meer over:

Via Cultura|

Lees ook

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura Magazine

In het Via Cultura Magazine van deze week een interview met Remi Balistreri over ‘Ontdek Dordrecht’ ...

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura Magazine

In het Via Cultura Magazine van deze week een interview met Ilona Snip over haar aanstaande concert ...

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura Magazine

De redactie van Via Cultura start komende donderdag weer met de Live-programma's, die vanaf dit week...

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura Magazine

De redactie van Via Cultura start half september weer met de Live-uitzendingen, tot die tijd zenden ...

Via Cultura Live over veertig jaar De Buitenwacht

Stichting De Buitenwacht bestaat 40 jaar en dat werd vorige week uitgebreid gevierd met o.a. een reü...

Via Cultura Live 'Laat Dordt Bruisen'

In Via Cultura Live staat deze week het uitgaansleven in Dordrecht centraal, met speciale aandacht v...