Dordrecht, Netherlands

Voormalig eigenaresse Lades Smaakvol Francis de Mik is eindelijk op weg: ‘Super trots’

Foto: Francis de Mik. Francis de Mik
Weet u het nog? Afgelopen oktober startte de opheffingsuitverkoop van de winkel Lades Smaakvol in de Vriesestraat, want eigenaresse Francis de Mik had een nieuwe droom: met de auto richting het zuiden rijden. Waar is ze nu?
Emmely Kokshoorn | 14 april 2022 10:30 | Aangepast op 14 april 2022 10:04
Nadat een loopbaanbegeleider haar vroeg wat ze nog wilde bereiken, had Francis snel haar antwoord klaar. Ze wilde op reis. Met de auto naar het zuiden van Europa en daar een tijd bivakkeren. “Ik ben nu richting de 59 en voel me nog jong en fit. Ik heb de energie om dit te doen”, vertelde ze, “Dan kan ik nog tien jaar wachten tot ik met pensioen ga, maar nu kan ik het.” Ze schafte een Fiat Doblo aan en richtte deze in als mini-camper.

Een compleet huisje
Het moment was dan eindelijk daar: afgelopen weekend vertrok Francis richting het zuiden. “Ik ben super-trots op wat Nico (haar vriend) en ik gemaakt hebben. De auto rijdt super, het zonnepaneel werkt als een tierelier, de koelbox werkt perfect, het bed slaapt heerlijk en het keukentje is klein maar compleet. Een compleet huisje”, liet ze via Facebook weten. Bij aankomst op haar bestemmingen stapt ze op haar fiets om de omgeving te bekijken.

Wordt vervolgd
Op dit moment staat ze aan de Franse voet van de Pyreneeën. Haar plannen laat ze nog even open. “Wordt vervolgd”, laat ze weten.

Francis was een bekend gezicht in de Dordtse binnenstad met haar kleurrijke winkel. Ze zette zich ook jarenlang in voor de promotie van 'haar' Vriesestraat. In oktober gingen we langs bij haar toen ze het bord 'opheffingsuitverkoop' net op de deur had gehangen.
Foto: Francis de Mik. Foto: Francis de Mik.

Meest gelezen

Minister opent zorginitiatief Verwijspunt 078: ‘Uniek concept voor de regio’

Dennis Koorevaar | Corrado Francke | 7 dec 2022 15:40

Het is bijna zover: de Dordtse Decemberdagen zijn aanstaande!

Redactie RTV Dordrecht | Trevyn van Houwelingen | 7 dec 2022 09:00

Lees ook

Francis liet alles achter en vertrok naar Spanje: 'Het was een fantastische reis'

Francis de Mik had 16 jaar lang een winkel aan de Vriesestraat. Maar eind vorig jaar deed zij voor h...