Dordrecht, Netherlands

Water tijdelijk verontreinigd door gasolielekkage in Nieuwe Haven

De Nieuwe Haven in de binnenstad van Dordrecht was van dinsdagavond 6 juni tot woensdagochtend 7 juni afgesloten. Het water was verontreinigd door een gasolielekkage. Rijkswaterstaat en de Gemeente Dordrecht moesten daardoor olieworsten aanleggen in de jachthaven.
Marie Frenay | 7 juni 2023 14:51 | Aangepast op 7 juni 2023 14:51
Door een ongeluk aan boord van een motorjacht ontstond er een gasolielekkage. De gemeente en Rijkswaterstaat hebben direct actie ondernomen en de jachthaven in de binnenstad van Dordrecht afgesloten.

Olieworsten
“Wij hebben olieworsten en later zelfs oliedoeken moeten inzetten”, vertelt een persvoorlichter van Rijkswaterstaat. De olieworsten houden de gasolie tegen en absorberen het.

Het is niet de eerste keer dat het water in Dordrecht wordt verontreinigd door gasolie. De smurrie kwam vorig maand zelfs in de Biesbosch terecht, maar dit keer lijkt de schade mee te vallen. “De gasolie is in de haven gebleven”, meldt de persvoorlichter.

Verdampen
Boten konden de haven niet meer in en uit varen van dinsdagavond tot woensdagochtend. Inmiddels is de gasolievlek opgeruimd. “Het kan nog wel zijn dat omwonenden de komende dagen nog wat merken of ruiken”, aldus de persvoorlichter. De laatste restjes zullen door het weer -de zon, regen en wind- verdampen.

Lees meer over:

gasolie|waterverontreiniging|

Lees ook

‘Het is bijna een drama’: schade van lek gasolie in Biesbosch nog onduidelijk

Het lek van gasolie op het Wantij wordt nog steeds opgeruimd, meldt Rijkswaterstaat. Aan het einde v...