Dordrecht, Netherlands

Weer een stijging in het aantal coronabesmettingen, 7 raadsleden thuis

Het aantal corona-besmettingen is in de afgelopen week weer flink gestegen. 3951 Dordtenaren kregen een positieve uitslag na een test bij de GGD. Vorige week stond het aantal nog op 2741 in 7 dagen tijd. Sinds de uitbraak van de corona-crisis zijn 34.399 Dordtenaren positief getest op corona.
Marjolein Vos | 1 februari 2022 17:07 | Aangepast op 1 februari 2022 17:07
Landelijk nam het aantal positieve testresultaten ook explosief toe. Bij het RIVM werden de afgelopen week 530.015 positieve testen gemeld. Dat is opnieuw een record sinds de start van de corona-pandemie, waarbij moet worden opgemerkt dat zelfs dit hoge cijfer nog een onderschatting is van de werkelijke aantallen, meldt de NOS. In de eerste plaats laat het RIVM weten dat de afgelopen acht dagen een achterstand van zo'n 81.000 meldingen is ontstaan die nog moet worden ingelopen. Inmiddels is er al wel een deel van de achterstand weggewerkt.

De raadsvergadering van dinsdag begon met een mededeling van burgemeester Wouter Kolff. Hij gaf aan dat een zevental raadsleden ook te maken hebben met een coronabesmetting en dat zij daarom afwezig zijn bij de vergadering.

Lees meer over:

Coronacijfers|

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

Wederom daling aantal coronabesmettingen

In de afgelopen week kregen 550 mensen uit Dordrecht te horen dat hun coronatest bij de GGD positief...