Dordrecht, Netherlands

Wie verdienen de Dordtse Vrijwilligersprijzen?

Ook dit jaar worden Dordtse vrijwilligers in het zonnetje gezet op de Nationale dag van de Vrijwilliger. Op 7 december wordt in Schouwburg Kunstmin een feest voor alle vrijwilligers geven onder de naam Bubbels & Bitterballen. Daar worden ook de winnaars van de vrijwilligersprijzen bekend gemaakt.
Marjolein Vos | 23 oktober 2023 15:00 | Aangepast op 23 oktober 2023 13:26
De Dordtse Vrijwilligersprijzen worden ieder jaar uitgereikt door Inzet 078 in samenwerking met de gemeente Dordrecht, die het prijzengeld beschikbaar stelt. Doel is om extra waardering te geven aan organisaties met vrijwilligers, die niet in geld beloond worden voor hun diensten. Deze week kunnen er voor het laatst kanshebbers worden opgegeven: de inschrijving sluit op 31 oktober.

In totaal zijn er vier prijzen te vergeven:

Passieprijs (€ 2.000,-)
De Passieprijs gaat naar een organisatie die maatschappelijke impact heeft in de Dordtse samenleving. Waarmee maakt deze organisatie écht verschil? Voorbeelden: duurzaamheid, inclusiviteit, welzijn, een schone stad, educatie etc.

Talentprijs (€ 2.000,-)
De Talentprijs is bestemd voor een organisatie die zich het beste richt op talentontwikkeling van vrijwilligers. Zij krijgen maximaal de ruimte om te leren, te ontdekken en te doen waar ze goed in zijn.

Aanmoedigingsprijs (€ 1.000,-)
De Aanmoedigingsprijs is voor een startende organisatie of initiatief uit 2022 of 2023 met inspirerende toekomstplannen en vernieuwende ideeën voor de Dordtse samenleving.

Publieksprijs (€ 2.000,-)
De Publieksprijs wordt bepaald door de Dordtenaar die via het online stemformulier zijn of haar favoriet kiest. De meeste stemmen gelden.

Je favoriete organisatie kun je dus nog tot het einde van deze week doorgeven via deze website.
De aangedragen organisaties maken automatisch kans op alle prijzen: de vakjury bepaalt voor welke prijs de organisaties in aanmerking komen en wie uiteindelijk uitgeroepen worden als winnaars. Organisaties die in of na 2018 een prijs hebben gewonnen kunnen pas in of na 2024 weer meedoen.

Vorig jaar ging Jugon er met de publieksprijs vandoor. De lokale vereniging zet zich in voor Dordtenaren met een minimuminkomen.

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

Dit zijn de winnaars van de Dordtse Vrijwilligersprijzen 2023

Kunstmin was donderdagavond het decor voor de uitreiking van de Dordtse Vrijwilligersprijzen. De org...

Ondanks het slechte weer wordt er voor NL-Doet hard gewerkt bij de Groeituinen

Regen, natte sneeuw en nog meer regen. Voor het weer hoeven de vrijwilligers bij de Groeituinen in D...

De Natuur- en Vogelwacht zoekt vrijwilligers

Als vrijwilliger van de Natuur- en Vogelwacht lijk je je nooit te hoeven vervelen. Maar nu zoekt de ...

Wie verdient de Vrijwilligersprijs 2022?

Dordtenaren kunnen weer hun stem uitbrengen op de organisatie die volgens hen de Dordtse Vrijwillige...