Dordrecht, Netherlands

Wintercircus vindt in Spanje een oplossing na motordiefstal: ‘We zijn er heel blij mee’

Dinsdag gebruikte het circus twee Duitse motoren Corrado Francke
Het Wintercircus Royal in Dordrecht kan, ondanks motordiefstal vlak voor de jaarwisseling, toch verder met de ‘Globe of Death’. Het circus liet woensdag drie motoren uit Spanje overkomen en daarmee is de act ook in de laatste shows van deze winter nog te zien. “Geen dief kan ons circus klein krijgen.”
Corrado Francke | 4 januari 2024 13:51 | Aangepast op 4 januari 2024 13:51
In de nacht van 30 op 31 december sloegen dieven hun slag in de tent. Het circus moest verder zonder de drie Amerikaanse motoren, onderdeel van een gevaarlijke act in een afgesloten kooi. Dinsdag gebruikte het circus twee geleende motoren uit Duitsland, maar voor de dagen erna was er nog geen oplossing.

Spaans kerstcircus
Woensdag kwam, vlak voor de middagshow, een oplossing het terrein opgereden. Drie motoren van een Spaans kerstcircus waren naar Dordrecht gereden. “Het kost qua huur en transportkosten wel wat extra geld, maar het voelde niet lekker”, zegt circusdirecteur Tonie Teuteberg. “We hebben zo’n prachtige voorstelling en het publiek waardeert het enorm dat we ons inzetten om een volledig programma te laten zien.”

Hoe blij Teuteberg ook is met de oplossing, de gestolen motoren zijn nog niet terug. “De politie doet enorm zijn best”, vertelt de circusdirecteur, die door de diefstal flink moest improviseren. “Zulke motoren zijn bijna nergens vandaan te halen, want er zijn maar een stuk of vijf van zulke acts in Europa. Die zijn in deze tijd vaak volgeboekt.”

Beveiliging opgeschroefd
Sinds de inbraak is de beveiliging bij het circus flink opgeschroefd. “Net stonden er twee jongens met capuchons op hier rond te neuzen, we hebben hun auto gezien en er foto’s van gemaakt”, zegt een strijdlustige Teuteberg. “We beschermen nu alles met ons leven.”

Het circus heeft tot en met zondag nog vier shows voor de boeg. “Het is bizar wat er gebeurt”, aldus Teuteberg over de bezoekersaantallen. “De mensen komen ook van buiten Dordrecht, veel van hen uit Rotterdam. Circus in een echte tent trekt meer publiek dan in een grote, statische hal”, verwijst hij naar het Kerstcircus Ahoy. “Mensen komen voor de knusse, gezellige ambiance.”

Hoe nu verder?
De komende dagen is de circusdirecteur druk met de laatste shows. In de tussentijd houdt Teuteberg goed contact met de politie, in de hoop de motordieven alsnog in de kraag te vatten. Als de laatste show geweest is en de tent is ingepakt, kan ook Teuteberg weer even bijkomen. “Ik denk dat ik na het circus de motoren persoonlijk naar Spanje breng, dan blijf ik ook gelijk even twee weken in Spanje zitten”, grapt hij.

Lees meer over:

Wintercircus|

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

Dordts Wintercircus moet improviseren na motordiefstal: 'Het voelt niet compleet'

Hij baalt als een stekker, maar blijft strijdbaar. Circusdirecteur Tonie Teuteberg kreeg in de nacht...

Wintercircus Royal valt in de prijzen: ‘Duidelijke regel tegen gebruik van dieren’

Omdat het Dordts Wintercircus Royal het eerste en enige circus in Nederland is dat een duidelijke re...

Laatste voorstelling wintercircus Royal

Lang was het onduidelijk of Circus Royal dit jaar wel voorstellingen zou kunnen organiseren. Er was ...

Circus Royal opent tentflappen voor Dordtenaren en zet ‘spectaculaire’ show neer

Het was dit jaar nog maar de vraag of het wintercircus wel kon doorgaan, maar The show must go on. R...

Erop of eronder voor Dordts Wintercircus: ‘Alles wordt duurder’

Er gaat toch nog een poging gewaagd worden om het Dordts Wintercircus Royal door te laten gaan. Maan...

Wintercircus in actie voor de voedselbank: 'Willen niet dat mensen alleen thuiszitten'

Het Dordts Wintercircus Royal zet zich dit jaar in voor de voedselbank. Mensen die daarbij zijn aang...