Dordrecht, Netherlands

Witte dorp in Nieuw Krispijn opgefraaid met gedichten en kindertekeningen

De Anna Paulownastraat en de Mariannestraat in Nieuw Krispijn zijn op maandag 14 augustus opgefraaid met vijftien grote doeken. De doeken zijn een initiatief van Lotti Hesper en Woonbron die het aanzicht van het gebied willen verbeteren.
Redactie RTV Dordrecht | Trevyn van Houwelingen | 15 augustus 2023 13:00 | Aangepast op 15 augustus 2023 13:00
Op de doeken in de Anna Paulownastraat staan tekeningen van buurtkinderen en leerlingen van het Mozaïek, de basisschool in de buurt. Zij kregen een aantal afbeeldingen van Anna Paulowna, die ze met verf en tekenspullen na hebben gemaakt. Op de doeken in de Mariannestraat staan een aantal gedichten van een oud-bewoonster van de straat die daar tijdens de Tweede Wereldoorlog woonde en wiens nazaten nog steeds in de straat wonen.
De doeken zijn precies op maat gemaakt voor de bouwhekken en zijn met tie wraps vastgezet. RTV Dordrecht
De vijftien doeken zullen er nog wel even hangen want de woningen staan op de planning vanaf oktober 2023 gesloopt te worden. Daarna blijven de hekken met de doeken staan omdat er een paar maanden later, in 2024, begonnen wordt met de bouw van 143 nieuwe woningen, waarvan 129 in het sociale huursegment. Aan de overkant van de Anna Paulownastraat hebben de witte woningen al plaatsgemaakt voor nieuwe sociale huurwoningen. De bouw daar begon eind 2022 en de verwachting is dat die woningen in het derde of vierde kwartaal van dit jaar nog kunnen worden opgeleverd.

Bekijk hieronder beelden van de plaatsing van de doeken.

Lees meer over:

Nieuw-Krispijn|Witte Dorp|

Lees ook

Dit moet er de komende jaren beter in Nieuw-Krispijn: 'Een buurthuis zou wel leuk zijn'

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. In deze tijd is er veel aandacht voor politici...