Dordrecht, Netherlands

Zaterdag spannende ontknoping Grote Prijs van Dordt: De finale

Dit jaar geen corona en geen winterse storm die roet in het eten gooit, maar toch een spannende avond: Op zaterdag 17 december vindt de finale van De Grote Prijs van Dordt plaats. In de Bibelot Powerstage strijden 4 artiesten om deze prijs, bedoeld om jonge lokale muzikanten een duwtje in de rug te geven. Binnenkort zie je bij TV Dordrecht een uitgebreid verslag van deze spannende ontknoping.
Vivian Rutte | 16 december 2022 11:00 | Aangepast op 15 december 2022 17:08
De Grote Prijs van Dordt, voorheen Band Boost, is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. Tijdens verschillende voorrondes spelen bands uit de regio een set van 20 minuten, waarna een deskundige jury een winnaar uitroept die doorgaat naar de finale.

Wie die wint is dus nog even afwachten, maar de prijzen zijn onder andere een felbegeerd optreden op Wantijpop, opnametijd en bandcoaching. 

Wie spelen er in de finale van de Grote Prijs van Dordt 2022?

Floyd and the Barbers (winnaar Voorronde Rock)
Floyd & the Barbers is een 5 koppige rockband uit Bergen op Zoom, Noord-Brabant. Deze energieke, jonge honden maken al sinds 2019 verschillende podia onveilig. De combinatie van stevige rock en popmuziek is de balanceeract van deze band. 

Luuk Geers (Winnaar Voorronde Pop)
Luuk Geers is een singer-songwriter uit Dordrecht. Jarenlang heeft hij in meerdere (Dordtse) bandjes gespeeld, waaronder “Monsieur Cannibale”, “Cesie Sefuna” en “The Silent Disco”. In 2019 startte hij een solo-project onder zijn eigen naam. Hieruit volgde zijn eerste Engelstalige EP, “Baggio” (2020). Als singer-songwriter heeft Luuk op vele grote en kleine podia gespeeld en is hij regelmatig live te horen bij diverse radiostations. Zo heeft hij in het voorprogramma gestaan van o.a. Racoon, Nielson en Kenny B. Pakkende melodieën die blijven hangen, geïnspireerd door artiesten als Spinvis, Kings of Convenience en John Mayer.

Ylisia (Winnaar Voorronde Loud!)
Ylisia is een Nederlandse symfonische metalband met invloeden uit 80’s metal/rock, the Gathering, Kate Bush, Evanescence, Within Temptation & Stream of Passion. Toetsenist & componist George van Olffen (ex Secret Sounds, Moonflower & Kingfisher Sky) begon deze muzikale reis met gitarist en goede vriend Martijn de Zeeuw. In de zomer van 2021 voegde Liesbeth Cordia (ex Annatar, Eve’s Fall) zich bij de band met haar magische vocalen & betoverende melodieën. Met de solide ritmesectie van Eva Levina (drums) & bassist Tim Hoogervorst (ex theNAME) is het plaatje compleet. 

Bunker (Winnaar Halve Finale)
Bunker is een moderne rockband die staat voor het maken van gepassioneerde Britpop en het neerzetten van een energieke show. Met inspiratie van bands uit de jaren 90 en 00’s zoals Nirvana, Oasis, Kasabian en Artic Monkeys, heeft Bunker een sound die je aan het bewegen zet. Om die reden kregen ze dan ook een Wildcard van de jury na het nét niet winne van de Voorronde Rock: Ze mochten zichzelf opnieuw bewijzen in de halve finale, en die wonnen ze. Of Bunker zaterdag ook de finale wint, is nog even spannend.

Winnaars uit andere edities waren onder meer Voltage Avenue, ZY Beats en Charades. Wie hen opvolgt kun je aanstaande zaterdag vanaf 21:00 uur gaan zien in de Powerstage, of binnenkort in onze uitgebreide concertregistratie op TV Dordrecht.

Eerder waren we aanwezig bij de Voorronde Pop, dat ging er zo aan toe: 

Meest gelezen

Pont Werkendam uit de vaart door aanvaring

Pim Takkenkamp | 10 apr 2024 11:30

Lees ook

Alle zaterdagen in april unieke 'Opwaarts'-concerten

Deze hele maand staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van 'Opwaarts'. Unieke concerten...

Alle zaterdagen in april unieke 'Opwaarts'-concerten

Deze hele maand staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concerten u...

Komende maand unieke 'Opwaarts'-concerten op TV Dordrecht

De hele maand april staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concert...

Zaterdag op TV Dordrecht: concert Utrechtse rockband

Ook dit weekend is er weer een bijzonder concert te zien op TV Dordrecht, een optreden van de Utrech...

Bibelot sluit zich aan bij Hidden Disabilities Sunflower

Bij Poppodium Bibelot kan je tegenwoordig met een keycord met zonnebloemen erop aangeven dat je een ...

Energieplein omgetoverd in winterse sferen voor festival

In de kerstvakantie wordt er genoeg voor kinderen en hun ouders georganiseerd. Maar in januari is he...