Dordrecht, Netherlands

Zaterdagavond bij TV Dordrecht: Bijzondere concertregistratie Opwaarts (deel 1)

Na het succes van eerdere edities van Opwaarts besloot Bibelot het in februari grootser aan te pakken voor nummer 3: de visuals en artiesten verhuisden ditmaal naar de Wilhelminakerk. Het publiek mocht wederom liggend genieten van het concert. Bibelot maakte een registratie, die TV Dordrecht exclusief in drie delen uitzendt.
Marjolein Vos | 9 september 2022 10:48 | Aangepast op 9 september 2022 10:48
Het concept van Opwaarts: Men neme een bij voorkeur lokale muzikant die de meest uiteenlopende sounds en effecten tot een mooie set omtovert, en voeg daaraan toe een kunstenaar die er kleurrijke videokunst bij maakt. Dat geheel kwam samen op vrijdag 25 februari voor editie 3. De muziek van Winterdagen en 15 klinken dan door de kerk, waarbij het publiek niet naar de artiest kijkt, maar liggend op een matras geniet van de visuals van Stijn Goossens die op het plafond worden geprojecteerd.

Wegens succes is editie 3 van Opwaarts dus verplaatst van de Trinitatiskapel naar een wat grotere locatie met meer mogelijkheden: De Wilhelminakerk. In de kerk zit een koepel, die het schouwspel van Stijn op bijzondere wijze zal aanvullen.

Met zijn project Winterdagen zoekt muzikant en componist Mink Steekelenburg de grenzen van neoklassieke pianomuziek en elektronica op. Dat is echter geen doelstelling an sich: de intentie ligt bij elke release weer op een bepaalde emotie, spanningsboog en sfeer. In 2020 zat Winterdagen ondanks de crisis niet stil, recent verscheen er maar liefst een drietal EP’s.
15. is de naam van de Rotterdamse neoklassieke componist Dylan Viset. In het midden van een drukke stad, creëert Viset kalmte, intimiteit en oprechte composities. 15. bundelt zijn gedachten en emoties, terwijl hij met zijn piano vertaalt in de eb en vloed van het leven.

Stijn Goossensis een moderne 3D Animator en Visual Jockey. Tijdens zijn vernieuwende act gebruikt de Dordtenaar visuals die zijn geïnspireerd op zijn liefde voor dans. Op deze manier probeert hij het publiek te raken, zoals hij dit ook bij een reguliere dansshow zou doen.
Eerder spraken we organisator Bart Kuntz over het door hem bedachte concept Opwaarts, en zijn verwachtingen van deze derde editie. Ook zonden we Opwaarts 2 uit met de Dordtse artiest Jaap Mol. Voor editie 3 werkten RTV Dordrecht en Bibelot wederom samen. Dat heeft geresulteerd in een concertregistratie die we bij TV Dordrecht in drie delen uitzenden:

Aflevering 1: Zaterdag 10 September (Winterdagen)
Aflevering 2: Zaterdag 17 September (deel 1)
Aflevering 3: Zaterdag 24 September (deel 2)
Alle afleveringen van Bibelot Opwaarts zijn te zien na het Weekoverzicht, rond 18.30 uur en worden ieder uur herhaald.

Lees meer over:

concert|

Lees ook

Laatste repetitie voor concert Leerorkest Drechtsteden: ‘Ik wilde altijd al viool spelen’

Leerorkest Drechtsteden heeft donderdagochtend voor de laatste keer gerepeteerd. Dat doen ze in aanl...

Ideaal festivalweer zorgt voor topdrukte tijdens Wantijpop 2024

Geen extreem hoge temperaturen dit jaar, maar juist ideaal festivalweer. Het Wantijpark was zaterdag...

Komende maand unieke 'Opwaarts'-concerten op TV Dordrecht

De hele maand april staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concert...

Zaterdag op TV Dordrecht: concert Dordtse singer-songwriter

De Dordtse Anouk Vrakking, beter bekend onder haar artiestennaam Noek, heeft het afgelopen jaar niet...

Zaterdag concert Jaap Mol op TV Dordrecht

Ook dit weekend is er weer een bijzonder concert te zien op TV Dordrecht, een optreden van Jaap Mol ...

Cor speelt al 25 jaar op de orgels van de Dordtse Grote Kerk: 'Dit verveelt nooit'

Cor Ardesch nadert zijn 25-jarig jubileum als organist in de Grote Kerk in Dordrecht. Waar Ardesch i...