Dordrecht, Netherlands

Zaterdagavond bij TV Dordrecht: Het Dordts Cultuur Halfuur

Deze zaterdag kun je weer 30 minuten lang kijken naar het leukste dat Dordt op cultureel gebied heeft meegemaakt de afgelopen maand. Aanstaande zaterdagavond 16 april zie je aflevering 3 van Het Dordts Cultuur Halfuur bij TV Dordrecht.
Vivian Rutte | 16 april 2022 11:00 | Aangepast op 15 april 2022 13:56
Het Dordts Cultuur Halfuur is bedoeld als ‘best of’-programma, met diversiteit voorop. Dordtenaren uit de culturele sector kunnen videomateriaal insturen, of we komen bij je langs om beelden te maken. Het resultaat? Een bomvol en afwisselend Dordts Cultuur Halfuur.

Wat is er zoal te zien in deze editie?

Feest in de Popcentrale
Zaterdag 23 april viert de Popcentrale zijn 20-jarig bestaan met 50 acts verdeeld over 11 podia in het Energiehuis. Vele artiesten die in de Popcentrale zijn begonnen en opgegroeid, komen op deze feestelijke avond voorbij. Waaronder... nee… het zal toch niet?! Jawel: De oer-Dordtse BluefisH Brothers betreden ter ere van dit jubileum weer het podium. TV Dordrecht doet uitgebreid verslag van deze avond. 

Opera Maria
Theater Hollands Diep is volop aan het voorbereiden voor Opera Maria, over en mét Dordtenaren, dat plaatsvindt in juli. TV Dordrecht volgt hen de komende tijd. In het Cultuur Halfuur zien we 2 bijzondere decorstukken die nog wel wat restaureerwerk nodig hebben. 

Nieuwe muziek
Dordtenaar Jared Grant kun je kennen van optredens bij Matthijs Gaat Door en The Voice. 18 maart kwam zijn nieuwe single ‘Fuel to the Soul’ uit.

Kunstkerk
Eind maart was het zover: De Kunstkerk opende eindelijk de deuren. We nemen een kijkje in het bijzondere gebouw en bij de tentoonstelling ‘Niet Meer Normaal’ van Anouk Kruithof, die over de coronatijd gaat. 

Nog meer nieuwe muziek
Dordtse partyfolkband Scotch organiseerde eind maart na 2 jaar weer een Barre Tocht. In het Dordts Cultuur Halfuur zie je hun nieuwste single: ‘Ghetto’. 

Big Rivers 
Leo Schellinger stond 18 keer op Big Rivers, maar moet stoppen met optreden wegens stemproblemen. TV Dordrecht blikt met hem terug op deze mooie tijd. 

Dordrechts Museum
Het Dordrechts Museum heeft een nieuwe aanwinst: Johan de Witt en Wendela Bicker op hun trouwdag. Het is een portret van Natasja Kensmil, winnares van de Johannes Vermeerprijs 2021. 

Bibliotheek AanZet|Oekraïne
Bibliotheek AanZet organiseerde 28 maart een bijeenkomst rond de situatie in Oekraïne, met lezingen en muziek. Dordtse dichter Merel Meijers schreef een gedicht. 

Lees ook

90's punkband Voltage Avenue winnaar Grote Prijs van Dordt

Een spannende avond met opvallend veel rock was het, de finale van de Grote Prijs van Dordt afgelope...

Rock For Ukraine Live haalt ruim 2000 euro op

Sinds februari kijkt de wereld mee naar de situatie in Oekraïne. Veel mensen willen graag iets doen...

Zaterdagavond bij TV Dordrecht: Het Dordts Cultuur Halfuur

Dordrecht barst van de culturele activiteiten. Deze zaterdag kun je weer 30 minuten lang kijken naar...

Zaterdag bij TV Dordrecht: Het Dordts Cultuur Halfuur

Het was - vanwege corona - een tijdje stil rondom het Dordts Cultuur Halfuur, maar vanaf 12 februari...

Dordts Patriciërshuis viert tienjarig jubileum met tentoonstelling en fotowedstrijd

Het Dordts Patriciërshuis oftewel Museum aan de Maas bestaat dit jaar 10 jaar. Dat wordt gevierd me...

Jubileumconcert Wim Bevelander op TV Dordrecht

De Dordtse singer/songwriter Wim Bevelander is aanstaande zondag te zien op TV Dordrecht. Dit week...