Dordrecht, Netherlands

Zaterdagavond bij TV Dordrecht: Het Dordts Cultuur Halfuur

Deze zaterdag kun je weer 30 minuten lang kijken naar het leukste dat Dordt op cultureel gebied heeft meegemaakt de afgelopen maand. Aanstaande zaterdagavond 16 april zie je aflevering 3 van Het Dordts Cultuur Halfuur bij TV Dordrecht.
Vivian Rutte | 16 april 2022 11:00 | Aangepast op 15 april 2022 13:56
Het Dordts Cultuur Halfuur is bedoeld als ‘best of’-programma, met diversiteit voorop. Dordtenaren uit de culturele sector kunnen videomateriaal insturen, of we komen bij je langs om beelden te maken. Het resultaat? Een bomvol en afwisselend Dordts Cultuur Halfuur.

Wat is er zoal te zien in deze editie?

Feest in de Popcentrale
Zaterdag 23 april viert de Popcentrale zijn 20-jarig bestaan met 50 acts verdeeld over 11 podia in het Energiehuis. Vele artiesten die in de Popcentrale zijn begonnen en opgegroeid, komen op deze feestelijke avond voorbij. Waaronder... nee… het zal toch niet?! Jawel: De oer-Dordtse BluefisH Brothers betreden ter ere van dit jubileum weer het podium. TV Dordrecht doet uitgebreid verslag van deze avond. 

Opera Maria
Theater Hollands Diep is volop aan het voorbereiden voor Opera Maria, over en mét Dordtenaren, dat plaatsvindt in juli. TV Dordrecht volgt hen de komende tijd. In het Cultuur Halfuur zien we 2 bijzondere decorstukken die nog wel wat restaureerwerk nodig hebben. 

Nieuwe muziek
Dordtenaar Jared Grant kun je kennen van optredens bij Matthijs Gaat Door en The Voice. 18 maart kwam zijn nieuwe single ‘Fuel to the Soul’ uit.

Kunstkerk
Eind maart was het zover: De Kunstkerk opende eindelijk de deuren. We nemen een kijkje in het bijzondere gebouw en bij de tentoonstelling ‘Niet Meer Normaal’ van Anouk Kruithof, die over de coronatijd gaat. 

Nog meer nieuwe muziek
Dordtse partyfolkband Scotch organiseerde eind maart na 2 jaar weer een Barre Tocht. In het Dordts Cultuur Halfuur zie je hun nieuwste single: ‘Ghetto’. 

Big Rivers 
Leo Schellinger stond 18 keer op Big Rivers, maar moet stoppen met optreden wegens stemproblemen. TV Dordrecht blikt met hem terug op deze mooie tijd. 

Dordrechts Museum
Het Dordrechts Museum heeft een nieuwe aanwinst: Johan de Witt en Wendela Bicker op hun trouwdag. Het is een portret van Natasja Kensmil, winnares van de Johannes Vermeerprijs 2021. 

Bibliotheek AanZet|Oekraïne
Bibliotheek AanZet organiseerde 28 maart een bijeenkomst rond de situatie in Oekraïne, met lezingen en muziek. Dordtse dichter Merel Meijers schreef een gedicht. 

Lees ook

Dordt in Stoom komt dit jaar definitief terug

Goed nieuws voor liefhebbers van stoomboten, oude ambachten, treinen en ouderwetse gezelligheid: Dor...

‘Over Bommen en dijken’: Jeugdvoorstelling Theater Na de Dam bij TV Dordrecht

Veertien Dordtse jongeren maakten vorig jaar met Theater Na de Dam de voorstelling ‘Over Bommen en...

Gezocht: duurzame plannen voor brugwachtershuisjes

Stichting Brugwachtershuisjes is op zoek naar een duurzame herbestemming voor de brugwachtershuisjes...

Deze zondag bij TV Dordrecht: film over Tweede Wereldoorlog ‘De Trein’

Toneelvereniging Atos uit Hendrik-Ido Ambacht speelt normaal vrolijke stukken. Voor de afgelopen Dod...

Zaterdag bij TV Dordrecht: Bibelot Livestream Pene Corrida

In de coronaperiode waren concerten bijna niet te bezoeken, en had de cultuursector het zwaar. Bibel...

Nieuw Festival Cultuur op de Hoek zet Dordtse amateurverenigingen in het zonnetje

Over een klein maandje heeft Dordrecht er een gloednieuw festival bij: Festival Cultuur op de Hoek g...