Dordrecht, Netherlands

Zondag bij TV Dordrecht: Herhaling Dordts Cultuur Halfuur

Het was - vanwege corona - een tijdje stil rondom het Dordts Cultuur Halfuur, maar vanaf 12 februari kon je weer elke maand kijken naar dertig minuten van het leukste dat Dordt op cultureel gebied heeft meegemaakt de afgelopen maand. Aanstaande zondag 20 maart herhalen we aflevering 2 van dit programma.
Vivian Rutte | 20 maart 2022 15:15 | Aangepast op 20 maart 2022 15:15
Het Dordts Cultuur Halfuur is bedoeld als ‘best of’-programma, met diversiteit voorop. Dordtenaren uit de culturele sector kunnen videomateriaal insturen, of we komen bij je langs om beelden te maken. Het resultaat? Een bomvol en afwisselend Dordts Cultuur Halfuur.

Wat is er zoal te zien in de maart-editie?

Dordrechts Museum: Het Dordrechts Museum heeft het portret van Sir Norton Knatchbull uit 1667 door de Dordtse Samuel van Hoogstraten aangekocht. Het is een levensgroot en staand portret, in die tijd één van de duurste, meest exclusieve en statige manieren om iemand te schilderen. Conservator Sander Paarlberg vertelt ons er meer over.

Nieuwe Muziek: Luuk Geers is een Dordtse singer-songwriter. Op 4 maart kwam zijn EP ‘Live uit Gorredijk’ uit, waarop ook deze nieuwe single staat: ‘Dingen van de dag’.

Theater: Zaal B14 is een voorstelling over een verzorgingshuis waar studenten
gemeenschappelijk wonen met ouderen. Bedenker Paul Mol zette een aantal toepasselijke gedichten op muziek, die tijdens de voorstelling te horen zijn. Diverse Dordtse muzikanten werken hieraan mee. Zaal B14 is een initiatief van Stichting Dichterbij, en is wegens corona iets later dan gepland, op 9 en 10 april, te zien bij het Dalton College-Overkampweg.

Pictura: In Pictura is de tentoonstelling Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic, waarin drie unieke universums samenkomen. TV Dordrecht sprak de kunstenaars achter dit bijzondere idee. De tentoonstelling Intergalactic Planetary Planetary Intergalactic is t/m 27 maart te zien.

Nog meer nieuwe Muziek: Willem ‘t Hart is een Dordts voormalig internationaal topmodel. Daarnaast is hij muzikant en producer, en stort zich sinds kort volledig op deze carrière. In het Dordts Cultuur Halfuur zie je zijn gloednieuwe videoclip Free For You.

Dordrechts Museum: De tentoonstelling 'In het licht van Cuyp' in het Dordrechts Museum moest aanvankelijk op 6 maart sluiten. De succesvolle expositie over Dordtenaar Aelbert Cuyp en zijn invloed op Britse kunstenaars als Gainsborough, Constable en Turner is nu met 2 maanden verlengd tot en met 8 mei. Als voorproefje maakte het museum tijdens de lockdown een online rondleiding. Daarvan zenden we nu deel 2 uit.

Grote Prijs van Dordt: Zaterdag 5 maart won de jonge Rotterdamse punkband Voltage Avenue de finale van De Grote Prijs van Dordt. De band wint onder meer studiotijd, een promotiepakket en als klap op de vuurpijl een optreden op Wantijpop 2022. Begin maart brachten ze hun nieuwe single ‘Homesick’ uit, deze zie je in het Cultuur Halfuur.

Lees ook

Alle zaterdagen in april unieke 'Opwaarts'-concerten

Deze hele maand staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concerten u...

Deze jonge kunstenaar wint De Scheffer 2024: ‘Kunst met oog voor het individu’

Abul Hisham uit India heeft kunstprijs 'De Scheffer 2024' gewonnen. De kunstenaar maakt kleine schil...

Schouwburg Kunstmin wil meer jongeren trekken door samenwerking met Gouda en Leiden

De drie cultuur-wethouders van gemeente Dordrecht, Gouda en Leiden én de drie theaterdirecteuren heb...

Op muzikale expeditie tijdens festival Wanderlust

Bibelot en Schouwburg Kunstmin organiseren op zaterdag 13 januari een nieuwe editie van hun muziekfe...

Kunst en cultuur in Volgspot Drechtstreek

Wil je weten wat er de komende weken op de planken staat in de theaters in Dordrecht, Papendrecht en...

Berlijnse jongerenorganisatie doet ideeën op in het Dordrechts Museum

Een speciaal gezelschap bezocht woensdag het Dordrechts museum. Zo'n vijftien jonge Duitsers kregen ...