Dordrecht, Netherlands

Zorgen na derde explosie in dezelfde straat: 'Dit fenomeen moet stoppen'

De Dordtse burgemeester Wouter Kolff is geschrokken van de derde explosie dit jaar in de Fregatstraat. "Bizar dat dit nu voor de derde keer in korte tijd gebeurt", zegt Kolff, die hoopt dat de rust in de buurt snel terugkeert en dat 'mensen en hun kinderen er op een normale manier kunnen wonen'.
Redactie RTV Dordrecht | 12 december 2023 17:47 | Aangepast op 12 december 2023 17:47
Het kleine straatje in de Zeehavenbuurt werd maandagnacht voor de derde keer dit jaar opgeschrikt door een explosie. Bij een huis in het midden van de straat, dat in augustus ook al doelwit was, was een enorme knal te horen. De volgende ochtend is de schade nog goed te zien en lopen emoties hoog op. Buurtbewoners willen niets kwijt en de komst van media wordt - zacht uitgedrukt - niet op prijs gesteld door een aantal mensen.

Onderzoek
Wel wordt er volop onderzoek gedaan, benadrukt de politie. Op camerabeelden is iemand met een licht grijze jas te zien, die na de explosie de wijk uit rende richting de Karel Doormanweg. De politie vraagt getuigen zich te melden.

"Het is een fenomeen dat we het laatste jaar in de hele politie-eenheid zien gebeuren", somt Kolff de reeks van explosies in onder meer Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen op. Dordrecht moet er ook aan geloven. "Het is bizar dat het nu voor de derde keer in korte tijd in de straat gebeurt. Ik maak me ook wel zorgen over de situatie en begrijp zorgen die bewoners daarbij hebben. Dit fenomeen moet stoppen, zeker in onze stad."

Sinds afgelopen weekend, toen het tweede incident in de Fregatstraat plaatsvond, is er op de hoek van de straat een mobiele camera geplaatst. "Een camera is niet altijd een middel om iets te voorkomen, maar dat wel helpt bij het bestrijden", ziet Kolff, die laat weten dat het onderzoek 'in volle gang' is. "Ik zal niet rusten voor de dader hiervan opgepakt wordt en dat geldt niet alleen voor degene die het uitvoert, maar ook om de mensen die erachter zitten."

Huis stond al leeg
Omdat de woning na de explosie in augustus al leegstond, levert het nieuwe incident geen extra maatregelen op voor het getroffen huis. Afgelopen weekend was dat wel het geval, toen een ander huis in de straat voor twee weken werd gesloten.

De burgemeester hoopt dat de rust in de buurt snel terugkeert "en dat de mensen en hun kinderen op een normale manier kunnen wonen".

Lees meer over:

112-nieuws|

Lees ook

112-nieuws: auto in beslag genomen, boetes in natuurgebied en drugspand gesloten

Bij een politiecontrole op het Dordtse Leerpark is een auto in beslag genomen. De bestuurder werd vo...

Vrachtwagen op zijn kant, oprit A15 dicht

De oprit naar de A15 richting Ridderkerk is afgesloten vanwege een gekantelde vrachtwagen. Door nog ...

Politie houdt verdachten onder schot en vindt airsoftwapens in auto's op parkeerplaats

De politie heeft donderdagavond zes personen staande gehouden bij Carpool Papendrecht. Aan de Veerwe...

Man verrast agent in Papendrecht met klappen in gezicht

Een man heeft dinsdagavond een politieagent mishandeld in Papendrecht. Dat gebeurde bij een aanhoudi...

Politie pakt inbreker op na achtervolging op geleende kinderfietsen

Een 42-jarige inbreker is maandag in Dordrecht opgepakt na een wel heel bijzondere achtervolging. De...

Flinke klap op Dordtse Merwedestraat: motorrijder zwaargewond

Bij een flinke klap op de Merwedestraat in Dordrecht is maandag een motorrijder zwaargewond geraakt.