Dordrecht, Netherlands

Zwaarbevochten zeges tellen ook voor FC Dordrecht: 'Het gaat nu puur om winnen'

Sprankelend was het niet, maar winnen deed FC Dordrecht maandagavond wel. Met de 0-1 zege bij Jong PSV nam de ploeg afscheid van meerdere vloeken en is deelname aan de play-offs wéér een stapje dichterbij. "We verdienen het, maar moeten nog minimaal zeven of acht wedstrijden vechten om ons rijk te rekenen", concludeert trainer Michele Santoni.
Corrado Francke | 27 februari 2024 13:58 | Aangepast op 27 februari 2024 13:58
Op De Herdgang ontbrak het lange tijd aan nauwkeurigheid in de afronding, maar de zevende seizoenstreffer van Shiloh 't Zand bezorgde FC Dordrecht tóch de volle buit. "Ik kreeg een mooie bal van Korede (Osundina, red.) en ik rond hem 'zakelijk' af, denk ik", beschrijft de middenvelder de beslissende treffer. "Jong PSV kreeg ook nog een paar kansen in de laatste minuten. Dat was even schrikken, maar we kwamen er goed mee weg."

'Hele goede marge'
Dat FC Dordrecht niet onfortuinlijk was, zag ook Santoni, die opnieuw de vechtlust van de ploeg prijst en blij is dat zijn ploeg weer eens een uitwedstrijd won. "In het verleden hadden we nul punten of één punt meegenomen, vandaag drie. Dat is soms ook wel lekker", aldus de Italiaanse oefenmeester.

Een terechte zege of niet: de ranglijst ziet er, met nog elf wedstrijden te gaan, steeds rooskleuriger uit voor FC Dordrecht. De ploeg heeft nu acht punten meer dan VVV-Venlo, dat op een tiende plek nét buiten de 'play-offzone' valt. Santoni: "Het is een hele goede marge, alleen nog te vroeg om aan te geven dat we er zijn."

Gouden wissels
In Eindhoven bekroonden de invallers zich tot gouden wissel: Osundina bediende met een fraaie actie 't Zand, die oog in oog met doelman Niek Schiks koel bleef. "Als je erin komt en je beslist de wedstrijd, is dat een fantastisch gevoel", aldus de matchwinner, die was teruggekeerd van een schorsing maar uit tactisch oogpunt op de bank begon.
De Feyenoord-huurling liet met het winnende doelpunt zien dat zijn aanvallende roots goed van pas kwamen. "Ik heb bij Feyenoord de meeste wedstrijden als linksbuiten gespeeld, maar ik denk niet dat dat mijn sterkste positie is. Dat zie je ook dit seizoen in de wedstrijden terug, dat ik gewoon op het middenveld hoor. Het was even wennen dit seizoen, maar ik denk dat ik het goed oppak."

Vormdip Kriwak
Waar 't Zand in alles vertrouwen uitstraalt, beleeft spits Rene Kriwak een duidelijke vormdip. Santoni neemt het voor hem op, maar gaat wel met de Oostenrijker in gesprek. "Dat binnen een seizoen iedere speler betere en mindere fases heeft, is logisch. Nu moet hij reageren, want ook Korede laat ook zien dat hij belangrijk is."

In de periodestand doet FC Dordrecht, zeker omdat concurrenten vrijdag punten verspeelden, ook goede zaken. De Schapenkoppen staan gedeeld eerste met FC Groningen (dat een wedstrijd minder speelde) en ADO (dat een veel beter doelsaldo heeft). Een periodetitel heeft het dus niet in eigen hand.

Zonder Bronkhorst tegen MVV
Vrijdag is MVV in Maastricht de volgende tegenstander. Ilias Bronkhorst is er dan in ieder geval niet bij: de rechtsback pakte tegen Jong PSV zijn vijfde gele kaart dit seizoen en is daarom geschorst. Léo Seydoux is hoogstwaarschijnlijk zijn vervanger.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...

FC Dordrecht knokt zich langs De Graafschap en verlengt knappe reeks

FC Dordrecht vocht zich vrijdagavond naar een nipte, maar terechte overwinning op De Graafschap: 2-1...

FC Dordrecht: geen frikandellenshirt, wel een frikandel spe-sjaal

Het frikandellenshirt waarmee FC Dordrecht fans voor de gek hield, krijgt een vervolg. Het shirt is ...