Dordrecht, Netherlands

Dordrecht zet in op maatschappelijk betrokken ondernemen, dít bedrijf doet dat al

Overhandiging wethouder Peter Heijkoop
Met het actieprogramma 'Ondernemen met Impact' wil de gemeente Dordrecht ondernemers stimuleren zich te richten op maatschappelijke thema's. De gemeente doet dit samen met Stichting Maatschappelijk Betrokken (MBO) en Werkgevers Servicepunt Baanbrekend Drechtsteden. Voor sommige bedrijven, waaronder bouwbedrijf Van Wijnen, is maatschappelijk ondernemen al de normaalste zaak van de wereld.
Alexander Eleveld | 23 december 2021 14:03 | Aangepast op 23 december 2021 14:03
Van Wijnen vindt maatschappelijk ondernemen belangrijk omdat de toekomst erom vraagt, omdat klanten erom vragen, maar ook medewerkers. Volgens regiodirecteur Cor Simons stelt de nieuwe generatie medewerkers nieuwe eisen aan een bedrijf. "Die vragen hoe we omgaan met duurzaamheid, met de omgeving."

Medewerkers van Van Wijnen krijgen bijvoorbeeld de mogelijkheid hun kerstpakket ter beschikking te stellen aan non-profitorganisatie Dordtse Diamanten. "Met elkaar maak je, daar waar wij ruimte hebben en waar de vraag is, maatschappelijk ondernemen daadwerkelijk zichtbaar, meetbaar en voelbaar."

Het actieprogramma Ondernemen met Impact is vorige maand ondertekend door de samenwerkingspartners. "Werk draagt bij aan geluk. Wie werkt, is geestelijk en lichamelijk een stuk gezonder”, aldus wethouder Peter Heijkoop (sociaal domein). “Maar niet iedereen is in staat om zelfstandig het wettelijk minimumloon te verdienen. We vinden het belangrijk dat inwoners een werkplek krijgen bij een werkgever die zich bewust is van de mogelijkheden én uitdagingen van de werknemer. Daarom willen we inclusief denken door werkgevers faciliteren en stimuleren".

Meest gelezen

Fatbiker zwaargewond bij aanrijding in Zwijndrecht

Corrado Francke | 16 jul 2024 13:55

Man loopt hoofdwond op bij vechtpartij in Weizigtpark

Corrado Francke | Joram Niese | Redactie Streek 56 | 15 jul 2024 13:50