Dordrecht, Netherlands

Talkshow door studenten in duurzaamheidsfabriek: ‘Ik wil ze een stem geven'

Studenten van Da Vinci en Yuverta hebben vrijdag een talkshow gehouden in de duurzaamheidsfabriek. Thema’s als corona, school en problemen waar jongeren tegenaan lopen werden behandeld.
Alexander Eleveld | 22 december 2021 15:57 | Aangepast op 22 december 2021 15:57
Eén van de studenten die onderdeel uitmaakte van het presentatieteam was Tonnie Connonlly. Hij studeert dierenverzorging. “Zo'n talkshow presenteren is wel iets heel anders, maar ik hou wel van een beetje lullen, dus dat moet wel goed komen”, vertelt Tonnie.

Productie
De talkshow werd geproduceerd door Noodzaak. De productie lag in handen van Katrijn Schenk. Zij is dan ook veel in contact geweest met de studenten. “Ik denk dat ze het heel leuk vonden. We hebben goed geluisterd naar wat ze belangrijk vinden en alle verhalen verzameld. Zo hebben we portretten kunnen maken van de leerlingen en hebben we ze goed kunnen voorbereiden op het presenteren."

Doelen
Ze vervolgt: “Het doel was om de leerlingen een stem te geven. Ik denk dat dat heel erg goed gelukt is.” Ook Tonnie had een doel voor ogen: “Het is niet de bedoeling dat iedereen het morgen weer is vergeten. Ik probeer te zorgen dat de mensen aan tafel en in het publiek iets mee gaan krijgen.

Lees meer over:

Da Vinci College|Talkshow|

Meest gelezen

Kinderstepje en jas gevonden, maar geen kind aangetroffen

Jordy Nijenhuis | 25 jun 2022 21:19

Criminelen plunderen rekening bejaarde man na babbeltruc

Corrado Francke | 27 jun 2022 10:30

Lees ook

Videosolliciteren moet meer mbo-studenten aan een stage helpen

Het Da Vinci College gaat gebruikmaken van videosolliciteren. Het vinden van een stageplek is nameli...