Dordrecht, Netherlands

Organisatie en Wantijpark klaar voor Wantijpop 2022, extra maatregelen wegens hitte

Hoofdpodium Wantijpop 2019 Phillipp Schulze
Na twee jaar zal het Wantijpark komend weekend weer het decor zijn voor Wantijpop. Onder andere Duncan Laurence, Snelle, Goldband en MEAU staan dat weekend op het hoofdpodium. "Ik heb er echt heel veel zin in!" zegt organisator Magchiel Koekkoek. Afgelopen week werd het podium opgebouwd en werden de laatste puntjes op de i gezet.
Dennis Koorevaar | 16 juni 2022 15:26 | Aangepast op 16 juni 2022 15:26
“Op zich liggen we goed op schema. Je merkt wel dat het even geleden is dat we zo’n groot evenement hebben gedraaid,” vertelt organisator Magchiel Koekkoek. “De sfeer is goed, de mensen hebben er zin in en het is mooi weer.”

Vrijdagavond staan De Dijk, Chef’Special en Davina Michelle op het hoofdpodium. Zaterdag zijn Snelle, Meau en Duncan Laurence te zien. Duncan Laurence heeft na zijn winst op het Eurovisie Songfestival nog weinig op festivals kunnen spelen "en dat maakt zijn optreden in Dordrecht extra bijzonder." We kunnen volgens Magchiel een mooi evenement verwachten. "Een moment dat iedereen elkaar weer kan ontmoeten en weer met zijn alle bij elkaar kan genieten van het park vol muziek." Niet alleen landelijk bekende namen zullen komen optreden, zoals ook Son Mieux, maar ook bekende Dordtse artiesten laten zich horen. "Scotch die hadden we in 2020 al op het programma staan en die zien we nu graag op het hoofdpodium staan."
Na twee jaar kan de vijfentwintigste editie eindelijk plaatsvinden. "Voor ons is dat een bijzonder moment, maar vooral dat iedereen weer samen kan komen is het belangrijkste denk ik. We hebben dan ook een extra sterk programma neergezet."

Omdat het komend weekend warm wordt en temperaturen van 35 graden voorspeld zijn, is de organisatie genoodzaakt extra maatregelen te nemen. “Er staan extra watertappunten en de EHBO is goed geïnstrueerd. Gelukkig is er voldoende schaduw waar mensen ook hun verkoeling kunnen vinden.”

Komende maandag is er een kort verslag te zien van Wantijpop. Later in de week kun je kijken naar een uitgebreid sfeerverslag. Om alvast in de stemming te komen kun je hieronder het sfeerverslag uit 2019 bekijken.

Lees meer over:

Wantijpark|Wantijpop|festival|

Lees ook

Festival (RE)ACT houdt Kunstkerk in beweging

Het kinetisch, tech- en geluidkunstfestival (RE)ACT is donderdagavond van start gegaan. Maar wat te...

Zaterdag bij TV Dordrecht: Wantijpop 3voor12 Muziekkiosk special deel 3

Weet je het nog, Wantijpop? Na een paar jaar afwezigheid kon iedereen eind juni weer genieten in het...

Snelle, Goldband en Son Mieux naar Wantijpop

Goed nieuws voor Wantijpopfans: de eerste drie namen zijn bekend. Snelle, Goldband en Son Mieux staa...

Zo wil Dordrecht van sportvelden en parken het 'Stadspark XXL' maken

Dordrecht wil in 2030 bijna 140.000 inwoners hebben, maar daar is ook een groene en gezonde stad voo...

Marc bouwde dit enorme festivalterrein in miniatuur, met alles erop en eraan

Rock- en metalmuziek van onder meer Guns N’Roses, AC/DC en KISS klinken uit de speakers bij de Mod...

Oeververbinding tussen PlanTij en het Wantijpark definitief een brug te ver

Er komt definitief geen brug tussen PlanTij en het Wantijpark, zo besloot de gemeenteraad dinsdagmid...