Dordrecht, Netherlands

Pauline Bouvy-Koene informateur in Dordrecht

Pauline Bouvy-Koene gaat aan de slag als informateur in Dordrecht. Zij is voor deze rol gevraagd door de lijsttrekkers van de twee grootste politieke fracties na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen: Maarten Burggraaf (Dordtse VVD) en Chris van Benschop (GroenLinks).
Stephanie Roggekamp | 24 maart 2022 09:56 | Aangepast op 24 maart 2022 09:56
In het duidingsdebat van woensdagavond kon de aanstelling van de in Dordrecht geboren Bouvy-Koene ook op draagvlak rekenen bij de lijsttrekkers van de andere partijen, zo laat de gemeente weten. De verkiezingen zijn geweest en de uitslag is vastgesteld. Nu start de informatieronde. De informateur gaat dan in gesprek met alle fracties uit de nieuwe Dordtse gemeenteraad om te horen welke mogelijkheden zij zien voor een politiek akkoord en een nieuw college.


Opdracht
Bouvy-Koene heeft als opdracht meegekregen om te onderzoeken welke partijen met elkaar een nieuw en stabiel college van Dordrecht kunnen én willen vormen. Daarnaast gaat ze kijken welke kansen en uitdagingen zij ziet voor de (inhoudelijke) samenwerking. Ook is er in de opdracht aandacht voor draagvlak en betrokkenheid van de gemeenteraad en de stad bij het uiteindelijke akkoord.

Bestuurlijke ervaring
Dordrecht en de regio zijn geen onbekend terrein voor Pauline Bouvy-Koene. Ze is geboren in Dordrecht, heeft haar opleiding tot verpleegkundige gedaan in het voormalige Refaja ziekenhuis en heeft in Zwijndrecht gewoond. “Bouvy-Koene brengt veel bestuurlijke ervaring mee,” zo laat de gemeente eten. Ze was onder meer burgemeester van Bernisse en Voorschoten. Op dit moment is ze actief binnen de Federatie van Kankerpatiëntorganisaties en is ze voorzitter van de fusiecommissie van de gemeenten Hellevoetsluis, Westvoorne en Brielle.

Pauline Bouvy-Koene: "Alle partijen staan ongetwijfeld te popelen om verder te bouwen aan de stad. Ik vind het belangrijk om een goed beeld te krijgen van hun ideeën en wensen. Tijdens de gesprekken kunnen alle opties en onderwerpen op tafel komen. Het gaat dan niet alleen over het toekomstige bestuur, maar zeker ook over inhoud, de opgaven, het formatieproces én de bestuursstijl. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de lijsttrekkers en kijk uit naar de gesprekken."

Verslag
Pauline Bouvy-Koene spreekt de komende periode alle 14 partijen uit de nieuwe gemeenteraad. De eerste gesprekken staan zaterdag 26 maart gepland. Na alle gesprekken brengt ze verslag uit aan de raad. Daarin geeft de informateur haar advies over het meest kansrijke vervolg op weg naar een politiek akkoord en nieuw college. Het debat daarover staat gepland op 5 april. Na het advies van de informateur en het debat start de formatie.

Meest gelezen

Minister opent zorginitiatief Verwijspunt 078: ‘Uniek concept voor de regio’

Dennis Koorevaar | Corrado Francke | 7 dec 2022 15:40

Het is bijna zover: de Dordtse Decemberdagen zijn aanstaande!

Redactie RTV Dordrecht | Trevyn van Houwelingen | 7 dec 2022 09:00

Lees ook

Dit moet er de komende jaren beter in Dubbeldam: 'Maak het Damplein verkeersveiliger'

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. In deze tijd is er veel aandacht voor politici...

Herhaling verkiezingsdebatten vanavond bij TV Dordrecht

De afgelopen weken heeft RTV Dordrecht in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen drie debatten g...

'Ouwe Jonges Krentebrood' is weer terug op de buis

Het programma Ouwe Jonges Krentebrood keert zondag na een maandenlange afwezigheid terug bij RTV Do...

KNMI geeft code oranje: Na storm Dudley en Eunice vanavond de beurt aan Franklin

Terwijl de brandweer in onze regio nog altijd bezig is met het afwikkelen van schades van storm Euni...

Liam wil meer jongeren naar de stembus: 'Make Dordrecht Great Again'

Er stemmen weinig jongeren tijdens landelijke verkiezingen in Nederland. Laat staan tijdens de gemee...