Dordrecht, Netherlands

Politiek wil vluchtelingenopvang

De poltieke partijen in Dordrecht hebben zich uitgesproken voor opvang van vluchtelingen in Dordrecht. Beter voor Dordt wacht af tot de noodzaak duidelijk is. De andere partijen stellen zich actiever op. Vanavond wordt de vluchtelingenopvang aan de orde gesteld in de gemeenteraadscommissies.
Peter Tromp | 8 september 2015 15:16 | Aangepast op 8 september 2015 15:16
Het standpunt van de partijen blijkt uit een rondgang langs de poltieke partijen in Dordrecht met de vraag of zij vinden dat Dordrecht een bijdrage moet leveren aan het vluchtelingenvraagstuk heeft duidelijk gemaakt dat meerdere partijen van mening zijn dat het College van Dordrecht snel een helder standpunt moet innemen.

Nadat eerder VVD en CDA zich uitspraken in het radioprogramma Studio De Witt en CU/SGP een schriftelijke reactie gaf, hebben nu ook de andere partijen een standpunt kenbaar gemaakt.

Groen Links vindt dat de gemeente Dordrecht in moet gaan op de oproep van de minister om extra opvang te realiseren. Niet alleen moet de gemeente haast maken met de opvang van al eerder afgesproken aantallen asielzoekers, de partij vindt dat extra opvang gerealiseerd moet worden.


Ook de SP en VSP zijn van mening dat Dordrecht een bijdrage moet leveren. PVDA en D’66 geven beide aan voor de opvang van vluchtelingen te zijn en graag het standpunt van het College van Biurgemeester en Wethouders te willen vernemen. Beter voor Dordt heeft bij monde van fractievoorzitter David Schalken laten weten mee te zullen werken aan extra opvang wanneer dit noodzakelijk blijkt. Meerdere partijen hebben aangegeven dat voor de extra opvang leegstaande gebouwen gebruikt zouden kunnen worden.

Partijen hebben aangegeven vluchtelingenopvang in Dordrecht vanavond, dinsdag 8 september, in de gemeenteraadscommissies aan de orde te gaan stellen.

Lees ook

Rapper Willie Wartaal gaat met Dordtenaren in gesprek over diversiteit

Dordtenaren gaan op woensdag 6 april onder leiding van host Willie Wartaal met elkaar in gesprek ove...

Festival Gluren bij de Buren zoekt deelnemers

Wie wel eens naar ‘Struinen in de Tuinen’ is geweest, moet even schakelen: het festival is namel...

Bloemkunst fleurt molen op tijdens Kunstrondje

Wie aan kunst denkt, denkt waarschijnlijk niet direct aan de molen Kyck over den Dyck. Maar toch wor...

Herkansing voor omstreden kunstproject Rivier, Boot, Stad

Een nieuwe website en nieuwe plannen voor Rivier, Boot, Stad van kunstenaar Edward Clydesdale Thomso...

Huiswerk voor FC Dordrecht na nederlaag tegen directe concurrent FC Den Bosch

FC Dordrecht heeft vrijdagavond met 3-0 verloren van Den Bosch. Een pijnlijke nederlaag, want de Bra...

Sla, aardappelen en paksoi voorlopig niet duurder bij Cors

Ook op zorgboerderij De Zuidpunt merken ze de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Daardoor zijn de ...