Dordrecht, Netherlands

Proost! Rutte bestaat 150 jaar: dat moet geproefd worden

Het is iets typisch Dordts: de jenever van distilleerderij Rutte. In 1872 opende Simon Rutte zijn winkel in de Vriesestraat. En dat is precies 150 jaar geleden. Reden om uitgebreid stil te staan bij dit jubileum, vindt het bedrijf.
Marjolein Vos | 12 september 2022 14:42 | Aangepast op 12 september 2022 14:42
“Er is weinig veranderd in die tijd. Het pand is prachtig gerenoveerd de laatste 15 jaar, maar verder is alles bij het oude gebleven”, vertelt Angélique Jaspers, medewerker bij Distilleerderij Rutte. “Er worden nog steeds jenevers, gins en likeuren gemaakt, op ambachtelijke wijze, in de stokerij achter de winkel.” Hoe dat precies in z’n werk gaat, wordt aanstaande zondag 18 september uitgebreid uitgelegd. Dan zet de distilleerderij de deuren open voor alle Dordtenaren. Tussen 11.00 uur tot 17.00 uur kan ieder vol uur een groep naar binnen voor een kleine rondleiding en miniproeverij.

Aanmelden is niet nodig, maar om toegang te krijgen moet je wel een vraag beantwoorden. “Zo testen we of je wel echt een Dordtenaar bent”, zegt Jaspers. “Laat ons bij binnenkomst weten hoe Dordtenaren ook wel worden genoemd. Als u het goed hebt, krijgt u toegang.” Voor de rondleiding kunt u zich zondag melden bij de ingang aan de Stoofstraat.

RTV Dordrecht sprak eerder dit jaar uitgebreid met Myriam Hendrinckx (directeur van Rutte) over het aankomende jubileum en het geheim van het succesvolle bedrijf. Bekijk hier de reportage.

Lees meer over:

Distilleerderij Rutte|

Lees ook

Proosten op Internationale Vrouwendag met nieuwe likeur

Al 150 jaar brouwen ze bij Distilleerderij Rutte in de Vriesestraat sterke drank. Daar is nu een nie...