Dordrecht, Netherlands

Seizoen FC Dordrecht eindigt in mineur: FC Emmen slaat in de slotfase toe

Spelers van FC Dordrecht storten ter aarde na afloop René Kamps
De nacompetitie is voor FC Dordrecht vroeger dan gehoopt ten einde gekomen. FC Emmen sloeg zaterdagmiddag in de slotfase toe (0-1), waardoor het Dordtse seizoen in mineur eindigde.
Corrado Francke | 18 mei 2024 18:39 | Aangepast op 18 mei 2024 18:39
Aan de aftrap drie wijzigingen vergeleken het heenduel (2-2) afgelopen dinsdag. Met Ilias Bronkhorst en Antef Tsoungui koos de jarige trainer Michele Santoni voor aanvallender ingestelde verdedigers ten koste van Léo Seydoux en Jop van der Avert. Korede Osundina moest zijn basisplek afstaan aan Jari Schuurman.

Weinig hoogtepunten
Al snel was duidelijk dat FC Dordrecht ook in de return het spel mocht maken. Geduld was daarbij noodzakelijk, want FC Emmen-trainer Alfons Arts had de Drentse defensie prima dichtgemetseld. Ilias Bronkhorst (net naast) en Ilias Sebaoui (redding doelman Eric Oelschlägel) zorgde voor spaarzaam gevaar in de eerste helft.

De fysiek sterke bezoekers moesten het vooral van voorzetten en standaardsituaties hebben. Daaruit kwam geen gevaar, al zorgde Vicente Besuijen met een poging van afstand wél voor een Dordts bibbermomentje. Uiteindelijk zeilde de bal over goalie Luca Plogmann, die ver voor zijn doel stond.

Onweer
Al vroeg in de tweede helft legde arbiter Martin van den Kerkhof het spel tijdelijk stil vanwege onweer boven de Krommedijk. Daarna mikte Emmen-spits Piotr Parzyszek via Antef Tsoungui naast en testte Shiloh 't Zand Oelschlägel, maar zonder succes. De volgende poging, opnieuw van de voet van 't Zand, werd per ongeluk onschadelijk gemaakt door Tsoungui.

In het slotkwartier van de reguliere speeltijd kwam FC Dordrecht een paar keer dichtbij Oelschlägel, maar de uitstekend keepende Duitser had een paar fraaie reddingen in huis. Zo had hij een antwoord op een kopbal van invaller Korede Osundina en een fraai schot van Tsoungui.

Tóch een doelpunt
Waar de Dordtse goal niet viel, was het aan de overkant vlak voor tijd wel raak. Een van de spaarzame kansen van FC Emmen werd doeltreffend afgerond door Vicente Besuijen: 0-1. Daarna was het geloof verdwenen en eindigde het seizoen dus uiterst frustrerend.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst, Kluivert, Tsoungui, Hilton; Receveur (Shein/90), Schuurman (Osundina/62), Suray; Mbayo (Seydoux/82), 't Zand, Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Olde Keizer verdient contract bij FC Dordrecht, dat nog niet uitgewinkeld lijkt

Chiel Olde Keizer is de nieuwste contractspeler van FC Dordrecht. De linksback was de afgelopen weke...

Vliegende start voor Van der Sluijs bij FC Dordrecht: 'Goed dat hij dit laat zien'

Met een loepzuivere hattrick speelde Joep van der Sluijs zich zaterdag direct in de kijker van FC Do...

Bekijk hier een samenvatting van FC Dordrecht - Willem II (4-4)

FC Dordrecht en Willem II lieten zaterdagmiddag een vriendschappelijk duel onbeslist: 4-4. Aan de Kr...

Doelpuntrijk oefenduel tussen FC Dordrecht en Willem II, hattrick Van der Sluijs

FC Dordrecht heeft zaterdag een prima indruk achtergelaten in een oefenwedstrijd tegen Willem II. In...

Honderden bezoekers bij open dag FC Dordrecht: 'De club leeft weer!'

Er waren tijden dat je iedere bezoeker van de open dag van FC Dordrecht persoonlijk de hand kon schu...

Boel geniet van oefenduel FC Dordrecht met Feyenoord: 'Mooi dat je dit kunt doen'

De harde wind mocht de pret niet drukken voor een paarduizend supporters van FC Dordrecht en Feyenoo...