Dordrecht, Netherlands

Speciale app laat zien hoe lang het duurt bij Spoedeisende Hulp

Mensen die op de Spoedeisende Hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis belanden kunnen vanaf deze week op een speciale app op hun telefoon zien hoe lang het allemaal gaat duren.
Leo Roubos | 15 juni 2018 16:02 | Aangepast op 15 juni 2018 16:02
De app is bedacht door de SEH-verpleegkundigen Arjan van Gent en Erica Holterman. Van Gent: "De meest gestelde vragen van patiënten die wij krijgen, zijn 'Wat gebeurt er op de Spoedeisende Hulp?' en 'Hoe lang duurt dit alles?'. Met de app kunnen we nu die twee en vele andere vragen beantwoorden en zo het verblijf van patiënten op onze SEH hopelijk inzichtelijker en prettiger maken."

Patiënten kunnen de app met de naam 'ASz SEH' downloaden in de appstore. Ze vullen vervolgens zelf drie gegevens in die zij ontvangen van de SEH-verpleegkundige: het specialisme, de urgentiekleur en de aankomsttijd.

Van Gent: "De app berekent de verwachte verblijfstijd van de patiënt op de SEH. De tijden in de app zijn gebaseerd op een data-analyse van SEH-bezoeken uit het verleden. Deze verwachte tijden geven de patiënt een goede indicatie hoe lang hij op de SEH zal verblijven."

Naast de tijd wordt ook het proces op de SEH in beeld gebracht. Aan de hand van een taartdiagram worden de vijf stappen getoond die een patiënt op de SEH doorloopt. "Omdat we die processtappen hebben gekoppeld aan de tijd, ziet de patiënt altijd waar hij of zij zich bevindt in het proces”, vertelt Van Gent.

De SEH-verpleegkundigen zijn nog niet uitgedacht over de nieuwe app. Van Gent: "We gaan binnenkort nog een functie inbouwen die plotselinge extra drukte op de SEH in de app meldt. Patiënten zien dan dat het even heel druk is en dat daardoor hun bezoek wat langer gaat duren. Door dat ook inzichtelijk te maken, verwachten we dat patiënten een langer bezoek makkelijker accepteren. Verder werken we ook samen met de landelijke SEH-app, een app voor de zorg na een bezoek aan de Spoedeisende Hulp. Hoe beter de patiënt geïnformeerd is, hoe hoger de tevredenheid."&t=10s

Lees ook

Zaterdag bij TV Dordrecht: elektronische muziek van Precursor

In de coronaperiode waren concerten bijna niet te bezoeken, en had de cultuursector het zwaar. Bibel...

Boekenwurmen opgelet: er komt weer een boekenmarkt in Dordt!

Het had wat voeten in de aarde, maar na wat gepuzzel met de datum kan de Dordtse Boekenmarkt weer do...

Rattenplaag en zwerfafval teisteren Dordtse wijken, wat is de oplossing?

Dordrecht wordt al langer geplaagd door rondslingerend afval. Daar is nu, onder meer in de wijken Wi...

Geld voor aanpak armoede, jeugdcriminaliteit en verloedering in Dordt West

Het Rijk trekt ruim 700 miljoen euro uit voor 19 gemeenten in Nederland waar de leefbaarheid en veil...

Dordts ziekenhuis blaast overleg met gemeente af over betaald parkeren

Het Dordtse ziekenhuis Albert Schweitzer heeft donderdagavond eenzijdig het overleg over de parkeerp...

Brand Parkies, het is weer zover!

Weet jij het nog? Die zomer van 2019? Toen we met z’n alle in het Wantijpark stonden in de avondzo...