Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht blijft lang in de buurt van FC Groningen, maar verliest wel

Man van de wedstrijd: doelman Trevor Doornbusch René Kamps
FC Dordrecht is woensdagavond in de eerste ronde uitgeschakeld in de KNVB Beker. In eigen huis bleef de ploeg van trainer Michele Santoni lang in de buurt van FC Groningen, maar uiteindelijk was uitschakeling een feit: 0-3.
Corrado Francke | 19 oktober 2022 22:04 | Aangepast op 19 oktober 2022 22:04
In de basiself drie andere namen vergeleken de winstpartij in Venlo vrijdagavond: Benjamin Reemst, Mauro Savastano en doelman Trevor Doornbusch. De 23-jarige goalie, die in de competitie Liam Bossin voor zich moet dulden, had al na twee minuten een paniekerig momentje toen hij wat ver voor zijn doel stond en een schot van Florian Krüger op de lat tikte.

FC Dordt blijft overeind
Meer dan een gevaarlijk moment werd het echter niet. Doornbusch redde wel goed op het tweede schot van Krüger terwijl Aliou Baldé namens FC Dordrecht voor het eerst gevaar stichtte. In het openingskwartier bleven de Schapenkoppen betrekkelijk makkelijk overeind. De schoten die er wel kwamen, waren zeer matig. Baldé schoot vol richting het uitvak in plaats van op doel, een vuurpijl van Cyril Ngonge belandde op de parkeerplaats.

Richting het rustsignaal werden de bezoekers wel iets dreigender. Dordt-verdediger Anouar El Azzouzi voorkwam met een tackle een schot van spits Ricardo Pepi en even later claimde Ngonge een strafschop na verdedigend handelen van aanvoerder Toine van Huizen. Scheidsrechter Edwin van de Graaf ging niet mee in de duikeling van de Belg.

Groningen op voorsprong
Het zorgde voor wat meer machteloosheid bij de Groningers. De in het zwart spelende uitploeg legde een veel te laag tempo op de mat om het de Dordtenaren lange tijd echt lastig te maken. Toch ging FC Groningen op voorsprong de rust in. Neraysho Kasanwirjo probeerde het vijf minuten voor het rustsignaal maar eens vanaf een meter of achttien en schoot knap raak met links: 0-1.
De grootste kans voor FC Dordrecht voor rust kwam nog in de extra tijd van de eerste helft, toen Jari Schuurman een vrije trap gekeerd zag worden door doelman Peter Leeuwenburgh. Dat was meteen de laatste actie van de keeper, want collega Jan de Boer nam na rust plaats onder de lat.

Paal en lat
Die zag dat de thuisclub brutaal begon aan de tweede helft, want Baldé trof via de invaldoelman de paal. Aan de overzijde werd het aluminium ook getest: Pepi kopte tegen de lat na goed werk van Paulos Abraham.

In het laatste halfuur gaven de Dordtenaren meer ruimte weg, al konden Pepi en Krüger nog niet voor de tweede Groningse treffer zorgen. Daarbij viel Doornbusch in positieve zin op bij FC Dordrecht met een aantal fraaie reddingen, ook toen Pepi met nog een kwartier te gaan alleen op de keeper afstormde.

Beslissing
Tien minuten voor tijd gebeurde dan toch wat al een tijdje in de lucht hing. Kasanwirjo (kopbal) en Pepi (schuiver na een fout van Van Huizen) zorgden voor het eindresultaat in het voordeel van FC Groningen: 0-3.

Opstelling FC Dordrecht: Doornbusch; El Azzouzi (Abali/84), Van Huizen, Van der Avert; Schippers, Reemst, Schuurman, Savastano (Wielzen/72), Suray (Miceli/84), Longo, Baldé
Het publiek op de Noordtribune Corrado Francke

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

Hoe is het mogelijk, die 0-0 tegen Eindhoven? Bij FC Dordrecht weet niemand het

Wat FC Dordrecht ook probeerde tegen FC Eindhoven, de bal wilde er maar niet in. En dus overheerste ...

'Klotegevoel' overheerst bij FC Dordrecht na 2-2 bij ADO: 'Maar alles is nog mogelijk'

Door een fantastisch eerste halfuur leek FC Dordrecht maandag onderweg naar een knappe zege bij ADO ...

Spectaculaire KKD-kraker tussen FC Dordrecht en ADO blijft onbeslist

FC Dordrecht heeft een punt overgehouden aan de KKD-kraker bij ADO Den Haag. In de Hofstad kwam de p...

In superseizoen wordt het steeds drukker bij FC Dordt: 'Heel mooi om te zien'

FC Dordrecht zette vrijdagavond een uitstekende reeks voort. Tegen Telstar boekte de club alweer de ...

Struikeldoelpunt en bekeken schuiver bezorgen FC Dordrecht zege op Telstar

Heel overtuigend was het niet, maar winnen deed FC Dordrecht vrijdagavond wel. Thuis tegen Telstar w...

Keuzestress bij FC Dordrecht: ‘Ik zou niet in de schoenen van Santoni willen staan’

Een bomvolle dertigste uitzending van De Plucheplakkers. Arco Bomgaars (AD/De Dordtenaar), Corrado F...