Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht blijft lang in de buurt van FC Groningen, maar verliest wel

Man van de wedstrijd: doelman Trevor Doornbusch René Kamps
FC Dordrecht is woensdagavond in de eerste ronde uitgeschakeld in de KNVB Beker. In eigen huis bleef de ploeg van trainer Michele Santoni lang in de buurt van FC Groningen, maar uiteindelijk was uitschakeling een feit: 0-3.
Corrado Francke | 19 oktober 2022 22:04 | Aangepast op 19 oktober 2022 22:04
In de basiself drie andere namen vergeleken de winstpartij in Venlo vrijdagavond: Benjamin Reemst, Mauro Savastano en doelman Trevor Doornbusch. De 23-jarige goalie, die in de competitie Liam Bossin voor zich moet dulden, had al na twee minuten een paniekerig momentje toen hij wat ver voor zijn doel stond en een schot van Florian Krüger op de lat tikte.

FC Dordt blijft overeind
Meer dan een gevaarlijk moment werd het echter niet. Doornbusch redde wel goed op het tweede schot van Krüger terwijl Aliou Baldé namens FC Dordrecht voor het eerst gevaar stichtte. In het openingskwartier bleven de Schapenkoppen betrekkelijk makkelijk overeind. De schoten die er wel kwamen, waren zeer matig. Baldé schoot vol richting het uitvak in plaats van op doel, een vuurpijl van Cyril Ngonge belandde op de parkeerplaats.

Richting het rustsignaal werden de bezoekers wel iets dreigender. Dordt-verdediger Anouar El Azzouzi voorkwam met een tackle een schot van spits Ricardo Pepi en even later claimde Ngonge een strafschop na verdedigend handelen van aanvoerder Toine van Huizen. Scheidsrechter Edwin van de Graaf ging niet mee in de duikeling van de Belg.

Groningen op voorsprong
Het zorgde voor wat meer machteloosheid bij de Groningers. De in het zwart spelende uitploeg legde een veel te laag tempo op de mat om het de Dordtenaren lange tijd echt lastig te maken. Toch ging FC Groningen op voorsprong de rust in. Neraysho Kasanwirjo probeerde het vijf minuten voor het rustsignaal maar eens vanaf een meter of achttien en schoot knap raak met links: 0-1.
De grootste kans voor FC Dordrecht voor rust kwam nog in de extra tijd van de eerste helft, toen Jari Schuurman een vrije trap gekeerd zag worden door doelman Peter Leeuwenburgh. Dat was meteen de laatste actie van de keeper, want collega Jan de Boer nam na rust plaats onder de lat.

Paal en lat
Die zag dat de thuisclub brutaal begon aan de tweede helft, want Baldé trof via de invaldoelman de paal. Aan de overzijde werd het aluminium ook getest: Pepi kopte tegen de lat na goed werk van Paulos Abraham.

In het laatste halfuur gaven de Dordtenaren meer ruimte weg, al konden Pepi en Krüger nog niet voor de tweede Groningse treffer zorgen. Daarbij viel Doornbusch in positieve zin op bij FC Dordrecht met een aantal fraaie reddingen, ook toen Pepi met nog een kwartier te gaan alleen op de keeper afstormde.

Beslissing
Tien minuten voor tijd gebeurde dan toch wat al een tijdje in de lucht hing. Kasanwirjo (kopbal) en Pepi (schuiver na een fout van Van Huizen) zorgden voor het eindresultaat in het voordeel van FC Groningen: 0-3.

Opstelling FC Dordrecht: Doornbusch; El Azzouzi (Abali/84), Van Huizen, Van der Avert; Schippers, Reemst, Schuurman, Savastano (Wielzen/72), Suray (Miceli/84), Longo, Baldé
Het publiek op de Noordtribune Corrado Francke

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht-trainer na 2-0: 'We moeten vertrouwen blijven vasthouden'

FC Dordrecht won aan de Krommedijk maandagavond met 2-0 van Jong AZ. Voor het eerst dit seizoen beha...

Blunderende arbiter Joey Kooij de gebeten hond na De Graafschap – FC Dordrecht: ‘Ik heb hem aangeraden te gaan padellen’

Scheidsrechter Joey Kooij kan een bezoekje aan de Dordtse binnenstad maar beter even uitstellen. Vri...

FC Dordrecht neemt na dit seizoen afscheid van Pascu, Hölscher en Vliet

FC Dordrecht neemt komende zomer afscheid van Bradley Vliet, Pascu en Tim Hölscher. Pascu is de mee...

FC Dordrecht begint seizoen tegen Roda JC, veel vroege ontmoetingen met Jong-teams

Het competitieprogramma van FC Dordrecht voor het seizoen 2022/2023 is bekend. De ploeg van trainer ...

FC Dordrecht voegt wederom snelle Franse aanvaller toe aan selectie

Boubakar Camara (21) heeft een contract voor twee seizoenen getekend met een optie voor nog een sei...

FC Dordrecht verliest van Jong PSV en is na twee duels nog puntloos

FC Dordrecht is maandagavond met lege handen vertrokken uit Eindhoven. De ploeg van trainer Michele ...