Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht boekt grootste thuiszege in bijna zeven jaar: 'Alles klopte vanavond'

FC Dordrecht juicht na de 4-0 zege op FC Eindhoven René Kamps
Zuinig met de kansen omgaan, ruim winnen van een hoogvlieger én succesvolle debutanten. Álles klopte vrijdagavond bij FC Dordrecht, dat FC Eindhoven aan de Krommedijk kansloos liet: 4-0. "Dit zijn heerlijke avonden, hier doe je het voor", glundert aanvoerder Toine van Huizen na afloop.
Corrado Francke | 4 februari 2023 11:31 | Aangepast op 9 februari 2023 18:31
De prima gevulde tribunes zagen de thuisclub de grootste thuisoverwinning in bijna zeven competitiejaren boeken. In april 2016 werd Jong PSV met dezelfde cijfers teruggestuurd naar Eindhoven. "Dit is waar we de afgelopen anderhalf jaar naartoe wilden werken", klinkt ook trainer Michele Santoni trots. "Wat met vallen en opstaan niet lukte, is vandaag wel gelukt."

Van Huizen prijst met name de teamspirit van FC Dordrecht. "Iedereen hield zich aan de taken die mee werden gegeven, dus het was wel echt een 'groepsding' vandaag. Ik denk ook niet dat het een geflatteerde 4-0 was, we hebben het ook echt wel verdiend."
Met het ontbreken van de naar Zwitserland vertrokken Aliou Baldé en de geblesseerde Samuele Longo was de grote vraag of de ploeg wel genoeg scorend vermogen in de selectie had. Het antwoord was duidelijk. "We wisten wel dat we in de breedte een goede groep hebben, dus we konden het wel opvangen", ziet Van Huizen, die ook blij is met de nieuwe speelwijze (4-3-3) die tot succes leidde.

Droomdebuut Touré
Tidjany Touré, die voor de rest van het seizoen wordt gehuurd van Feyenoord, kende met twee doelpunten in zijn eerste betaald voetbalwedstrijd een droomdebuut. "Ik ben heel blij om het team te helpen en ik hoop het beste voor de rest van het seizoen", vertelt hij in een combinatie van Engels en Frans. "Na mijn tweede doelpunt zag ik iedereen schreeuwen en juichen, dat was heel mooi om te zien."

De 20-jarige aanvaller, die qua techniek en snelheid wel een kopie lijkt van zijn voorganger Baldé, is blij met zijn ontvangst in Dordrecht. "Iedereen stelde mij gerust en ik kan bij iedereen terecht als ik vragen heb." Zijn moeder en zusje juichten hem vanaf de tribune toe. "Ze zijn heel trots op mij, het is in de afgelopen week snel gegaan maar ongelooflijk mooi."
Tidjany Touré (links) was goud waard voor FC Dordrecht René Kamps
Ook Santoni is trots op zijn nieuwste aanwinst. "Op het moment dat je van Feyenoord naar Dordrecht moet komen, word je óf gedwongen en heb je er geen zin in, óf je hebt het nodig omdat je snakt naar speelvreugde. Het is een lieve jongen die naar dat laatste, wij gunnen hem dat."

Lawaaiig Tilburg
Komende vrijdag is Willem II de volgende competitietegenstander van FC Dordrecht. "Op het moment dat het stadion vol is en er veel lawaai komt, geeft dat altijd een goed gevoel", blikt Santoni alvast vooruit op de vaak goed gevulde Tilburgse tribunes.

"Of het nu voor ons is of voor de tegenpartij. Wij hebben vaker in uitwedstrijden in zo'n ambiance gepresteerd. Dit geeft een boost voor het zelfvertrouwen", zei de oefenmeester, alvorens hij in de kleedkamer verder ging met zijn Italiaanse pizza (dus zonder ananas).

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...