Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht buigt in het slotkwartier voor Willem II

Een gevaarlijk moment voor het doel van Willem II Corrado Francke
FC Dordrecht-doelman Liam Bossin had bij Willem II vrijdagavond op iedere poging een antwoord, maar kreeg een kwartier voor tijd de enige treffer van de avond om de oren: 1-0. De bedreven aanvaller Elton Kabangu stuurde de Dordtenaren, door een rake kopbal, met een zuur gevoel naar Zuid-Holland.
Corrado Francke | 10 februari 2023 22:03 | Aangepast op 10 februari 2023 22:03
FC Dordrecht, dat Anouar El Azzouzi zag terugkeren van een schorsing, werd in de openingsfase flink teruggedrongen door de ‘Tricolores’. Het maakte opbouwen lastig en ook het aanvalstrio (Jaymillio Pinas, Pepijn Doesburg en Tidjany Touré) werd amper bereikt.

Dordt-aanvoerder Toine van Huizen werd als eerste gevaarlijk, maar stond buitenspel bij een vrije trap van Jari Schuurman, die hij ook nog naast punterde. Het eerste echte gevaar van Willem II kwam van Leeroy Owusu, die zijn schot gekraakt zag worden.

Vlam in de pan
Een opstootje tussen Touré en de Tilburgse goalie Kostas Lamprou zorgde voor meer pit bij de thuisclub en de duizenden supporters op de tribune. Dat leidde ook tot een treffer voor Willem II toen doelman Liam Bossin een stuiterbal niet kon verwerken. Buitenspel zorgde er echter voor dat de brilstand na 25 minuten nog op het scorebord stond. De bezoekers, die de bal in het eerste halfuur amper in bezit hadden, waren gewaarschuwd.

Toch leek dat nog niet helemaal door te dringen, want ook Jizz Hornkamp en Elton Kabangu kregen kansen om de thuisclub voor rust op voorsprong te zetten. Dat leidde ertoe dat FC Dordrecht nóg een stapje terugdeed en El Azzouzi, die begon op het middenveld, als vijfde verdediger posteerde.
De ploeg van trainer Michele Santoni had de zaken verdedigend nog niet op orde, want vlak na rust liep uitblinker Ringo Meerveld door de defensie, werd aangetikt en kreeg een strafschop. Bossin viste de inzet van Hornkamp uit de bovenhoek en ontpopte zich zo tot de held van Dordrecht.

Tilburg ten aanval
Willem II wilde niets anders dan winnen en zocht ook in het laatste halfuur de aanval. Pol Llonch zag een poging gekraakt worden door Van Huizen, terwijl Bossin voorzetten richting de lange invaller Jeremy Bokila onschadelijk maakte. Een matig schot van Pinas was een van de weinige Dordtse wapenfeiten, die de focus voor negentig procent op de verdediging hadden gericht.

Bossin werd ook nog maar eens op scherp gezet door Dani Mathieu, die een voorzet van de rechterkant bijna in het doel zag waaien. Een situatie in de kluts met in de hoofdrol Bokila en ex-Willem II’er Jop van der Avert leverde niets op en zo leek het duel, net als eerder dit seizoen, op een puntendeling af te stevenen.

Enige treffer
Een kwartier voor tijd kwam daar verandering in: na een fraaie aanval over de rechterflank kopte Kabangu binnen. Tilburg juichte, Dordrecht bleef teleurgesteld achter en stapte zonder punten weer de bus in: 1-0

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aberkane (Schippers/72), Van Huizen Van der Avert (Camara/82); Brito (Savastano/72); El Azzouzi, Receveur, Schuurman; Pinas, Doesburg (Longo/60), Touré (Cetin/60)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Lees ook

FC Dordrecht geeft zege tegen promoverend Willem II in slotfase uit handen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de KKD-topper tegen Willem II. Door een go...

Zet FC Dordrecht de gedoodverfde kampioen een hak?

Er staat een heerlijke wedstrijd voor FC Dordrecht te wachten. De koploper van de Keuken Kampioen Di...

FC Dordrecht knokt zich bij Cambuur naar spectaculaire puntendeling

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een verdiend punt overgehouden aan de reis naar SC Cambuur. De ploeg...

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...