Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht doet niet onder voor MVV in vermakelijk duel, maar verliest wel

Actie op het middenveld bij FC Dordrecht - MVV René Kamps
FC Dordrecht heeft vrijdagavond een vermakelijk duel met MVV verloren: 1-2. De Dordtenaren waren absoluut niet de mindere, maar gaven aanvallend onvoldoende antwoord op de effectieve Maastrichtenaren.
Corrado Francke | 23 september 2022 22:55 | Aangepast op 23 september 2022 22:55
De Schapenkoppen kenden dit seizoen al meerdere bliksemstarts en dat was tegen de Limburgers ook bijna het geval. Spits Samuele Longo nam knap aan in het zestienmetergebied, waarna Marko Kleinen bijna in eigen doel tikte. De bal belandde echter op de paal.

Via Boubakar Camara (FC Dordrecht) en Mart Remans (MVV) kregen beide ploegen kansen, maar de Maastrichtenaren waren verantwoordelijk voor de openingstreffer. Een knappe aanval over de rechterflank leidde tot een goal van Jarne Steuckers: 0-1. De Dordtse defensie stond erbij en keek ernaar.

Snel herstel
De ploeg van Michele Santoni herstelde zeer rap, want zeven minuten na de openingsgoal was Elso Brito het eindstation na goed werk van Longo en Mathis Suray: 1-1. Na deze goal zakte het tempo wat, al was het na rust meteen weer spannend. Camara treuzelde net iets te lang richting Romain Matthys en schoot op de benen van de MVV-goalie.
FC Dordrecht kreeg bij Jong AZ en Helmond Sport al snel in de tweede helft een tegengoal te verwerken en tegen MVV was dat ook het geval. De in het zwart en wit geklede Limburgers combineerden vlot door de Dordtse achterhoede en Nicky Souren gaf vlak voor het uitvak het laatste zetje: 1-2.

MVV houdt de spanning erin
De thuisploeg probeerde wel, maar het aanvalsspel verliep moeizaam richting de Limburgse zestienmeter. De Schapenkoppen kwamen na 55 minuten goed weg toen Koen Kostons op de onderkant van de lat knalde. De bal was de lijn, tot grote opluchting van het thuispubliek, niet gepasseerd.

Er moest iets gebeuren, dus bracht Santoni Mauro Savastano (voor Brito) en Jaymillio Pinas (voor Benjamin Reemst) binnen de lijnen. Dat gaf Jari Schuurman het idee eens verwoestend uit te halen, maar doelman Matthys redde knap. Aan de overkant gaf invaller Alessio Miceli een cadeautje weg. Dordt-keeper Liam Bossin was er als de kippen bij en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand.

Vermakelijk slotkwartier
De ruimtes werden groter en dat zorgde voor een vermakelijk slotkwartier. Bossin onderscheidde zich tweemaal na matige pogingen van Sven Blummel. FC Dordrecht werd uit een corner gevaarlijk toen Anouar El Azzouzi tegen verdediger Rein van Helden schoot. Een paar seconden later schoot Jaymillio Pinas op de paal en even later haalde Bossin de trukendoos tevoorschijn om zich knap vrij te spelen na een angstige situatie voor de goal.

Het publiek schreeuwde de thuisploeg nog éénmaal naar voren, maar tot de gelijkmaker leidde het niet. FC Dordrecht verloor het vermakelijke duel met 1-2.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert; Schippers (Wielzen/79), Reemst (Pinas/61), Schuurman, Brito (Savastano/61); Suray, Longo, Camara (Miceli/66)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht boekt overtuigende zege in Utrecht en is verlost van de laatste plek

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een overtuigende zege geboekt op Jong Utrecht: 0-4. Dankzij de derde...

Emotionele reacties na stilleggen FC Dordrecht - MVV wegens apengeluiden: 'Teleurgesteld dat dit in 2022 nog gebeurt'

Spelers en staf van FC Dordrecht reageren emotioneel op het stilgelegde duel met MVV (3-1 overwinnin...

De een blijft, de ander vertrekt: FC Dordrecht bereidt zich voor op transferzomer

Nog vijf wedstrijden te gaan en het seizoen zit erop voor FC Dordrecht. Ondertussen wordt er hard ge...

Bekijk hier een samenvatting van VV Arnemuiden - FC Dordrecht

FC Dordrecht opende vrijdagavond de oefencampagne met een 0-4 zege op tweedeklasser Arnemuiden. In h...

FC Dordrecht-aanvaller Jacky Donkor op weg naar Excelsior

Het zat er al even aan te komen: Excelsior wil Jacky Donkor binnenhalen. De buitenspeler van FC Dord...

Supporters FC Dordrecht en lokale omroep slaan handen ineen met podcast

De voetbalwereld is een podcast rijker: de FC Dordtcast. De podcast is het resultaat van een samenwe...