Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht doet niet onder voor MVV in vermakelijk duel, maar verliest wel

Actie op het middenveld bij FC Dordrecht - MVV René Kamps
FC Dordrecht heeft vrijdagavond een vermakelijk duel met MVV verloren: 1-2. De Dordtenaren waren absoluut niet de mindere, maar gaven aanvallend onvoldoende antwoord op de effectieve Maastrichtenaren.
Corrado Francke | 23 september 2022 22:55 | Aangepast op 23 september 2022 22:55
De Schapenkoppen kenden dit seizoen al meerdere bliksemstarts en dat was tegen de Limburgers ook bijna het geval. Spits Samuele Longo nam knap aan in het zestienmetergebied, waarna Marko Kleinen bijna in eigen doel tikte. De bal belandde echter op de paal.

Via Boubakar Camara (FC Dordrecht) en Mart Remans (MVV) kregen beide ploegen kansen, maar de Maastrichtenaren waren verantwoordelijk voor de openingstreffer. Een knappe aanval over de rechterflank leidde tot een goal van Jarne Steuckers: 0-1. De Dordtse defensie stond erbij en keek ernaar.

Snel herstel
De ploeg van Michele Santoni herstelde zeer rap, want zeven minuten na de openingsgoal was Elso Brito het eindstation na goed werk van Longo en Mathis Suray: 1-1. Na deze goal zakte het tempo wat, al was het na rust meteen weer spannend. Camara treuzelde net iets te lang richting Romain Matthys en schoot op de benen van de MVV-goalie.
FC Dordrecht kreeg bij Jong AZ en Helmond Sport al snel in de tweede helft een tegengoal te verwerken en tegen MVV was dat ook het geval. De in het zwart en wit geklede Limburgers combineerden vlot door de Dordtse achterhoede en Nicky Souren gaf vlak voor het uitvak het laatste zetje: 1-2.

MVV houdt de spanning erin
De thuisploeg probeerde wel, maar het aanvalsspel verliep moeizaam richting de Limburgse zestienmeter. De Schapenkoppen kwamen na 55 minuten goed weg toen Koen Kostons op de onderkant van de lat knalde. De bal was de lijn, tot grote opluchting van het thuispubliek, niet gepasseerd.

Er moest iets gebeuren, dus bracht Santoni Mauro Savastano (voor Brito) en Jaymillio Pinas (voor Benjamin Reemst) binnen de lijnen. Dat gaf Jari Schuurman het idee eens verwoestend uit te halen, maar doelman Matthys redde knap. Aan de overkant gaf invaller Alessio Miceli een cadeautje weg. Dordt-keeper Liam Bossin was er als de kippen bij en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand.

Vermakelijk slotkwartier
De ruimtes werden groter en dat zorgde voor een vermakelijk slotkwartier. Bossin onderscheidde zich tweemaal na matige pogingen van Sven Blummel. FC Dordrecht werd uit een corner gevaarlijk toen Anouar El Azzouzi tegen verdediger Rein van Helden schoot. Een paar seconden later schoot Jaymillio Pinas op de paal en even later haalde Bossin de trukendoos tevoorschijn om zich knap vrij te spelen na een angstige situatie voor de goal.

Het publiek schreeuwde de thuisploeg nog éénmaal naar voren, maar tot de gelijkmaker leidde het niet. FC Dordrecht verloor het vermakelijke duel met 1-2.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert; Schippers (Wielzen/79), Reemst (Pinas/61), Schuurman, Brito (Savastano/61); Suray, Longo, Camara (Miceli/66)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

Hoe is het mogelijk, die 0-0 tegen Eindhoven? Bij FC Dordrecht weet niemand het

Wat FC Dordrecht ook probeerde tegen FC Eindhoven, de bal wilde er maar niet in. En dus overheerste ...

'Klotegevoel' overheerst bij FC Dordrecht na 2-2 bij ADO: 'Maar alles is nog mogelijk'

Door een fantastisch eerste halfuur leek FC Dordrecht maandag onderweg naar een knappe zege bij ADO ...

Spectaculaire KKD-kraker tussen FC Dordrecht en ADO blijft onbeslist

FC Dordrecht heeft een punt overgehouden aan de KKD-kraker bij ADO Den Haag. In de Hofstad kwam de p...

In superseizoen wordt het steeds drukker bij FC Dordt: 'Heel mooi om te zien'

FC Dordrecht zette vrijdagavond een uitstekende reeks voort. Tegen Telstar boekte de club alweer de ...

Struikeldoelpunt en bekeken schuiver bezorgen FC Dordrecht zege op Telstar

Heel overtuigend was het niet, maar winnen deed FC Dordrecht vrijdagavond wel. Thuis tegen Telstar w...

Keuzestress bij FC Dordrecht: ‘Ik zou niet in de schoenen van Santoni willen staan’

Een bomvolle dertigste uitzending van De Plucheplakkers. Arco Bomgaars (AD/De Dordtenaar), Corrado F...